Kako što jednostavnije očistiti make up kistove?

Odabir odgovarajućih make up proizvoda nerijetko je dugotrajan proces, pa smo tako spremni satima stajati ispred kozmetičke police u drogeriji i isprobavati svaki pojedini proizvod te pratiti kako se uklapa u stanje i potrebe naše kože lica. No, kvaliteta i funkcionalnost svakog pojedinog make up proizvoda pada u vodu ako ih nanosite prljavim kistovima, što je zapravo loša navika svima nama, stoga u nastavku otkrijte proizvode koji će znatno ubrzati i olakšati održavanje omiljenih kistova!

Jutarnja rutina poprilično je užurbana, pa tako krademo svaki trenutak kako bi na svoje lice u što kraćem vremenu nanijeli nekoliko nužnih make up proizvoda, a koji bi trebali što uspješnije prikriti sve nepravilnosti na koži te istaknuti ono što na njoj posebno volimo. Malo tekućeg pudera, rumenilo, maskara i eventualno sjajilo ili ruž rutina je od koje ne odustajemo niti u najvećoj žurbi, pa gdje onda uvrstiti i čišćenje alata s kojim na svoje lice nanosimo make up? Čisti kist temelj je ne samo dobrog make upa, već i zdrave kože, pa u skladu s time svaki make up artist nakon šminkanja pere ili dezinficira kistove. Ako mislite da je razlog zato što kistove ne koristi samo na sebi, u potpunosti ste u krivu.


Svi kistovi su podložni bakterijama, čak i ako ih samo vi koristite, pogotovo kistovi za nanošenje pudera. Ono zbog čega su ovi kistovi delikatni jest to što na njih uglavnom nanosimo tekući proizvod, čime kist postaje podložan stvaranju bakterija. Primjerice na licu imate otvorenu ranu od akne te kistom prođete preko nje, velika je vjerojatnost da ćete koristeći ponovno isti kist prenijeti bakterije po ostatku lica. Stoga je ovakve kistove potrebno prati nakon svakog korištenja, kako vam daljnjim korištenjem ne bi nastao 'nered' na licu.


Nadalje, kistove s kojima nanosite proizvode u prahu ili kamenu manje su podložni skupljanu bakterija, stoga je potrebno da ih perete svaki tjedan, dok kistove za nanošenje sjenila možete čistiti i jednom mjesečno, ovisno o tome koliko često ih koristite. Tekući čistači pokazali su se kao sjajno rješenje s kojim možete u što kraćem vremenu ukloniti višak šminke s kistova, dezinficirati ih i njegovati dlačice kako bi njihovo trajanje bilo što duže, a u nastavku smo izdvojili one najbolje!

M.A.C Brush Cleanseru, Clinique Makeup Brush Cleanseru


Malu Wilz Brush Cleanser


 Dior ‘Backstage’ Brush Cleanseru, NYX Makeup Brush Cleaner

fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!