8 trikova da kosa duže ostane čista, ali i zadrži volumen


Što češće pereš kosu to se ona brže masti. Kim Kardashian, na primjer, tome je doskočila uvevši rutinu koja joj omogućuje da je pere tek svaki peti dan: prvi dan kosu nosi natapiranu, drugi dan raspuštenu i razigranu, treći dan izravnatu peglom, četvrti je skupi u visoki zalizani rep, a pet je dan ponovno opere. Ipak, frizeri imaju i drugih trikova kako da kosa duže ostane čista te zadrži volumen kako bi i frizura bila dobra, a ti izbjegla prečesto pranje i (još bolje) stiliziranje kose.

Koristi šampon kao profesionalci
1. Temperatura vode bi trebala biti ugodna, ni prevruća ni prehladna. Kosu dobro namoči prije šamponiranja.

 2. Istisni šampon na dlan, u količini velikoj kao kovanica od 5 kuna, protrljaj dlanove pa kružnim pokretima nanosi na kosu od vrha prema dolje.

 3. Temeljito isperi - frizeri kažu da kosu treba ispirati i do 5 minuta. Ostaci šampona mogu izblijediti boju i čak uzrokovati prhut.

4. Također preporučaju na kraju je isprati hladnom vodom - to će sprječiti isušivanje kose i imat će više sjaja.

 2. Raspored pranja
Ako si do sada prala kosu svaki dan, tu naviku treba izmjeniti, ali postupno. S vremenom će se smanjiti proizvodnja sebuma na vlasištu, ali trebat će vremena da koža vrati ravnotežu nakon svakodnevnih pranja. Inače biljne tinkture su dobre u borbi protiv masnog vlasišta. Na primjer, žalfija sjajno može kontrolirati proizvodnju sebuma. 4 žlice suhe žalfije prelijemo s litrom vrele vode. Kad se ohladi, isperi time kosu, a zatim je isperi još i hladnom vodom.

3. Isplaniraj frizure
Planiranje frizure za svaki dan jedan je od razloga zašto nam je kosu lakše svaki dan oprati pa sama od sebe izgleda dobro. Možda neki kardashijanski trik s početka?

  4. Suhi šampon koristi prije vježbanja
 Nakon vježbanja nema smisla: kosa je tada već tako masna i mokra da neće pomoći. Koristiš li šampon prije vježbanja apsorbirat će sav znoj.

 5. Promijeni jastuk
Nama će biti ugodno, a za kosu vrlo korisno spavaš li uvijek na čistom jastuku. Kako vrijeme prolazi, na jastuku se skupljaju komadići epiderme, ostaci šminke, masnoća s kože - idealno za razvoj bakterija. Misliš li na zdravlje kože i kose, jastučnicu bi trebalo mijenjati barem svakih 7 dana, a ako imaš izraziro masnu kosu i dva puta tjedno.

 6. Limunada za kosu
 "Limunada" za kosu pomaže kod pretjeranog mašćenja, kosu održava svježom i voluminoznom, a stvara i prirodan sajaj. Iscijedi jedan limun u 1 litru vode i time isperi kosu. Nalijevaj polako limunadu da glavu, masirajući rukom pri tom tjeme.

 7. Podigni kosu kad god možeš
Podignuta kosa - duže čista kosa. Kad si kod kuće napravi visoki rep ili punđu, a raspusti je prije nego što ideš van - ovaj trik kosi će dati i dodatni volumen.

8. Brini o koži vlasišta
Svi "teški" proizvodi za njegu, maske, balzami, regeneratori za kosu uglavnom su napravljeni da se koriste na vrhovima kose. Izuzetak je maska za vlasište koja se koristi sa proizvodima za duboki piling. Hidratizirano vlasište neće proizvoditi dodatni sebum.
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!