DIY: Posvijetlite kožu maskom od naranče, krumpira ili borovnica


Osim užurbanog načina života, sunce, stres, loša prehrana i negativni čimbenici iz okoline djeluju negativno na izgled, ali i zdravlje naše kože.

Isprobajte ove kućne pripravke i uživajte u zdravoj i blistavoj koži lica.

Maska od borovnice
Već se zna da su savršena hrana za zdravu i pomlađenu kožu. Prednjače kada je u pitanju sadržaj antioksidanata koji kožu štite od slobodnih radikala i smanjena proizvodnje kolagena. Pune su i vitamina C, ključnog vitamina za proizvodnju kolagena.



Priprema:
Usitnite borovnice. Napravite pastu od njih i jogurta, nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta. Isperite toplom vodom.

Maska od naranče
Ako niste znali, vaša koža voli naranču i odličan je preparat za posvjetljivanje kože zbog visokog udjela vitamina C.

Priprema:
Potrebna vam je žlica jogurta i nekoliko komada korice naranče. Sušite koru naranče par dana. Usitnite ih da se pretvore u prah,pomiješate s jogurtom. Napravite pastu i nanesite na lice nakon čišćenja. Isperite nakon 15 minuta



Sok od krumpira
Prepun je vitamina C i B te minerala koji ga čine savršenim preparatom za njegu i sjaj kože.

Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na kockice. Trljate krumpirom mjesto na licu koje želite posvijetliti tako da se ostatak soka razlije po licu. Ostavite 10-ak minuta pa isperite.
ordinacija.vecernji.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO