Ovo je idealna visina štikli na party cipelama i ne bojte se, nisu ortopedske!


Visoke pete često su krivac za križobolju, a znanost sada kaže kako ima preciznu metodu da se to ne dogodi.

Kako biste odradili idealnu visinu potpetica trebali biste slijediti ovaj postupak. Kao prvo, trebali biste odrediti visinu potpetica koja je idealan za svakodnevno nošenje. Nju ćete izračunati tako da izmjerite metrom dužinu stopala te mjeru dobivenu u centimetrima podijelite sa sedam. To znači da je za, primjerice, stopalo dugačko 24 centimetara, idealna visina potpetice 3,4 centimetra. 

Ortopedi inače savjetuju četiri centimetra kao idealno za svakodnevnko nošenje, no očito to varira u odnosu na dužinu stopala, prenosi Brightside. Drugi je korak da izračunate omjer svoje visine i dužine nogu. To se radi na ovaj način. 
Vaša visina, dakle, dijeljena s dužinom nogu minus koeficijent od 1,61 te umnožak tog broja s 10 dat će vam idealnu visinu potpetice za cipele na petu. I posljednji korak otkrit će vam maksimalnu visinu potpetice koju vaše tijelo može podnijeti, a da sljedeći dan ne umirete od bolova.

Sjednite udobno na stolac, ispružite noge i stopala. Stopalo ne smije biti zgrčeno. Izmjerite udaljenost od pete do prednjeg dijela stopala (onaj "jastučić" koji vam zapravo nosi težinu dok ste u štiklama). 
Za većinu žena ta brojka iznosi od 7 do 9 centimetra.
diva.vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...