Kad žena sebe stavi na prvo mjesto, lijepe stvari počinju se događati!


Nije prirodno stalno brinuti o drugima i njihovim životima. Ni jedna majka ne smije dopustiti da zanemari svoj život zbog djece. Dobra majka i supruga nije ona koja obitelj sačeka sa skuhanim ručkom, ispeglanim rubljem i sređenom kućom. Dobra majka i supruga je ona koja je sretna!

Michelle Obama je jednom rekla da sebe uvijek stavlja na prvo mjesto i da joj je briga o njenim potrebama najvažnija stvar. Na pitanje smatra li to sebičnim rekla je: “To je praktično, a ne sebično. Previše vremena provodimo ignorirajući vlastite potrebe zbog brige o drugima i rješavanju tuđih problema. Moj savjet svima je: “Ulažite u sebe jednako koliko i u druge”.

U suvremenom društvu još uvijek postoji mit da je svrha žene da služi drugima, mužu, djeci, da je na njoj da sve bude u najboljem redu.

Postavljanje sebe na prvo mjesto ne znači zanemarivanje drugih u potpunosti, već naučiti da ukoliko želimo imati sretan život, moramo prije svega voditi računa o sebi. To je filozofija kojom se svaka žena mora voditi. Kad žena brine o sebi i svojim potrebama, postaje sretnija, a onda lijepe stvari se počinju događati.

Kada se kaže ulaganje u sebe, mnogi pomisle na fizički izgled. Međutim, to je mnogo širi pojam. Ulaganje u smislu duhovnog nadograđivanja, učenja novih stvari i ugađanja sebi. Ispunjavanja nekih želja i stvari koje istinski izazivaju radost.

Nije prirodno stalno brinuti o drugima i njihovim životima. Ni jedna majka ne smije dopustiti da zanemari svoj život zbog djece i postane njihov rob. Dobra majka i supruga nije ona koja obitelj sačeka sa skuhanim ručkom, ispeglanim rubljem i sređenom kućom. Dobra majka i supruga je ona koja je sretna.

Evo kako ovakav stav mijenja život iz korijena:

1. Šaljete poruku ljudima kako da se ophode prema vama
Ukoliko poštujete sami sebe i drugi će. Ukoliko držite do sebe i svojih stavova, okruženje će se prema vama ophoditi s velikim uvažavanjem.

2. Postajete emotivno stabilniji, jer ništa ne očekujete od drugih

3. Zdravlje postaje bolje

4. Imate više vremena za sebe, a to donosi mir i radost
Konačno imate priliku da otkrijete sebe u potpunosti. Naučit ćete koje stvari vam odgovaraju, a koje ne

5. Privlačit ćete prave ljude, stvari i situacije u svoj život
Sretni ljudi postaju kreatori svog života, oni privlače prave ljude u svoj život. Oni su ispunjeniji, spremniji za druženje i uspješniji u svakoj životnoj sferi.

6. Kada postanete ljubazniji prema sebi, tako ćete se ophoditi i prema drugima

7. Znate da vam tuđe odobrenje nije potrebno
Osobe koje su svjesne sebe i svojih kvaliteta ne ovise o tuđem mišljenju. A jake osobe su samo one koje ulažu u sebe.

8. Rasterećeniji ste
Kad naučite da nije vaša obveza da rješavate sve tuđe probleme, moći ćete udahnuti život punim plućima, mnogo rasterećeniji i sretniji.
atma.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO