PILEA: Biljka koja u kuću donosi novac


Ukoliko verujete u moć feng shui tehnike, onda će vas i ova tema zanimati. Naime, Pilea je ukrasna kućna biljka koja je potekla iz Kine, a prema njihovom verovanju ona ima moć da privuče novac u kuću, pa ju je stoga dobro imati u domu. Ovu biljku zovu još i biljka novca, a odlikuju je ravni, okrugli, zeleni listovi. Verovali ili ne u ovaj mit, neće vas mnogo koštati da pronađete ovu biljku i uverite se u istinitost priča koje su vezane za nju. Možda vam baš iznenada donese neočekivan priliv novca!

Osnovne karakteristike biljke
Pored toga što po verovanju donosi novac u dom, ova biljka ima i drugih kvaliteta. Veoma je dekorativna i pored okruglih zelenih listova ima prelepe bele cvetove sa ružičastim stabljikama. Idealna je za kućne uslove i veoma lepo može izgledati u dnevnoj sobi, hodniku i kupatilu. Međutim, retka je, pa je ne možete pronaći u svim cvećarama. 
Kako da negujete ovu biljku?
Kako Pilea ima krhe zelene listove potrebna joj je veća nega od ostalih kućnih biljaka. Nikada je nemojte držati izloženu na direktnim sunčevim zracima ali ni u mraku. Potrebna joj je umerena svetlost kako bi se lepo razvijala. Pored toga, potrebno je da je jednom nedeljno okrenete kako bi listovi rasli srazmerno. Ne voli mnogo vode, zbog toga je nemojte zalivati svakodnevno, ali tri puta u toku nedelje biće sasvim dovoljno. Obezbedite joj malo veću saksiju i kvalitetnu zemlju. Listove ove biljke morate brisati jednom mesečno zbog prašine koja se skuplja na njima. Na određeno vreme je možete zalivati određenom prehranom za biljke, kako biste joj obezbedili potrebne vitamine za rast.

Predlozi za dekoraciju biljke u vašem domu
Cveće je uvek odličan izbor kada želite da svom domu date vedrinu i upotpunite prostor. Pilea će se zbog svoje jake zelene boje koju poseduje u listovima odlično uklopiti uz beo, siv, krem ili plav enterijer. Dok je mala i nerazvijena odlično će izgledati na stočiću u dnevnoj sobi ili pored ogledala u kupatilu, dok će kada poraste i pusti listove biti odlična dekoracija u ćošku dnevne sobe ili na terasi i u hodniku. A ukoliko vam se dopala ova biljka i želite da je kupite, dajemo vam i predlog za njenu dekoraciju u domu:

Zanimljivi držači za saksije


Dekorativne saksije

mogujatosama.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...