Najbolje jesenske destinacije za vikend putovanje


Uskoro nam stiže jesen i užurbana svakodnevica prepuna obveza i zadataka. No, to ne znači da vikende ne možemo iskoristiti do maksimuma i otisnuti se na kraća putovanja Europom! Lijepih europskih gradova zaista ne manjka, a kako se vrijeme mijenja, tako se i u gradovima mijenja atmosfera. S padom temperature sve nam je draže vrijeme provoditi u simpatičnim malim kafićima, obilaziti muzeje ili pak uživati u jesenskom izgledu ulica nekog novoga grada. U nastavku se nalazi odabir najboljih jesenskih destinacija u Europi u koje se možete uputiti sami, s prijateljima ili obitelji, a dobro raspoloženje, smijeh i zabava neće izostati!
 Brugge, Belgija
U potrazi ste za šarmantnim gradićem kao iz bajke? Brugge je onda savršeno mjesto za vas! Vijugave ulice i kanali, slatke kućice i restorani te fina hrana zadovoljit će i najzahtjevnije!

Beč, Austrija
Čak i prije Adventa Beč je izvrsna destinacija za vikend putovanje. Topla čokolada, užurbani grad prepun ljudi i odlični muzeji razlozi su zbog kojih vrijedi posjetiti ovaj austrijski grad.

Prag, Češka
S Pragom će svi pivopije doći na svoje, a osim brojnih pivnica sam grad ima pregršt spomenika i mostova koje možete obilaziti, a u blizini se nalazi i pitoreskni gradić Český Krumlov koji će vas oboriti s nogu.

Nürnberg, Njemačka
Kamenom popločene ulice, miris pečenih kestena, ukusna kobasica, osvježavajuće pivo te parkovi u jesenskom ruhu sve su što nam treba za savršen jesenski vikend!

Regensburg, Njemačka
Vožnja Dunavom kroz Regensburg iskustvo je koje nećete tako brzo zaboraviti,  a sam grad je destinacija koju obavezno morate dodati na svoj popis mjesta za posjetiti ove jeseni.

Budimpešta, Mađarska
Termalne kupke, odlična hrana i predivne gradske ulice jamče vam dobar provod u glavnom gradu Mađarske.

Lisabon, Portugal
Ako ste u potrazi za gradom s blažom klimom i bezbroj opcija po pitanju aktivnosti, Lisabon je vaš grad. Ako ga niste još nikada posjetili, odvojite barem tjedan dana za njega i nećete požaliti.
zene.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!