Ombrelips ili kako povećati usne bez korišćenja iglica


Moda za povećanjem usana hijaluronskom kiselinom u nekim slučajevima rezultira neprirodnim izgledom. Pa, kako izaći iz ove situacije i postići efekat povećanja usana bez potrebe korišćenja iglica?

Pokazaćemo vam kako napraviti „ombrelips“ korak po korak kako bi vaše usne vizuelno izgledale punije.

 „Ombrelips“ kao što ime govori upućuje na moderan trend bojenja u sličnim nijansama. Već smo ovaj trend primenjivali na bojenju kose i noktiju. U ovom slučaju, međutim, dobijamo nešto više: definitivno punije usne. Sa nijansama možemo slobodno eksperimentisati, međutim u zavisnosti od stepena zasićenosti (intenziteta) korišćenih ruževa dobijamo drugačiji efekat.

Za ombre usne preporučujemo mat ruževe ili trajne sjajeve za usne. Konzistentnost proizvoda je posebno važna u kontekstu trajnosti šminke. Snažno hidratantni, tečni ruževi mogu se brzo stopiti u jednu boju čak i nakon postizanja ombre efekta. Prilikom jela već imamo garanciju da ćemo obrokom obrisati većinu kozmetike sa usana. Stoga, kada razmišljamo o ustima u ombre tehnici, fokusiramo se na mat ruževe.

Ombrelips - koju boju odabrati? Pitanje izbora boja je vrlo individualno. Možemo se kladiti na naše omiljene nijanse, koje najviše odgovaraju određenom stajlingu ili jednostavno napraviti „ombrelips“ pomoću ruževa za usne koje već imamo. Međutim, postoji ključni princip: ruževi za usne, koje ste izabrali da koristite istovremeno, moraju biti vrlo sličnih nijsansi. Zašto? Ne želimo da imamo dugu na usnama. Kod večernjeg izlaska šminka može biti izražajnija, međutim, vredi zapamtiti da što manje možete videti prelaz između jedne i druge boje - tada optički postižete efekat prirodno povećanih usana.

Ombrelips započinje iscrtavanjem ivice usana. Možete to učiniti posebnom, omiljenom olovkom ili direktno pomoću ruža za usne. Biramo nijansu koja će biti osnova našeg make-upa. Šta je sa sledećim slojevima?

Imajte na umu da kada koristite, na primer, tri ruža za kreiranje ombre efekta, nemojte nanositi previše proizvoda. Ideja je praviti spajanje slojeva boja. Ne želimo da imamo kozmetiku od 0,5 cm na usnama. Zatim pripremite sve boje koje želite da koristite. Brzo se nanose na usne, pa je dobro imati ih pri ruci. Morate dobro obojiti usne tako da se linije ne vide i nijanse stapaju jedna sa drugom.

Tamne ivice usana će vam pružiti povećanje usana, ali ako imate tanke usne, definitivno korisitite svetliji ruž koji se postepeno pretvara u tamnije nijanse.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...