Čudo prirode koje koje oduzima dah!


Možemo se složiti kako su putovanja ono nešto što nas obogaćuje, nadopunjuje te u konačnici čini boljom osobom. Iako najčešće želimo pobjeći u svjetske metropole i osjetiti svijet na dlanu, ponekad ne postoji ništa bolje od istraživanja prirode koja nas uvijek iznova iznenadi koliko čudesna i impresivna može biti.


Daleka putovanja nerijetko nisu prva na popisu prvenstveno zbog financijskog aspekta, duljine puta i sličnih prepreka, ali ništa od navedenog ipak nije dovoljno dobar razlog da se s vremena na vrijeme ne počastite nekom dalekom i egzotičnom destinacijom. U Arizoni, nedaleko od granice s Jutom smjestile su se stijene The Wave. Riječ je o nestvarno lijepim talasima koji formiraju pješčane stijene koje su se tijekom godina skamenile, a stare su preko 190 milijuna godina. Stijene su nastale djelovanjem jakih vjetrova i vode kreiravši pjeskovito tlo koje se je kasnije formiralo u ono što vidimo danas te učvstilo. Upravo zbog činjenice kako je riječ o popuno prirodnom mjestu koje nije osjetilo ljudsku ruku, The Wave stijene nalaze se pri vrhu želja svih avanturista i zaljubljenika u prirodna čuda.


Ova unikatna geološka kreacija vrlo je tražena među planinarima i profesionalnim fotografima čiji uradci savršeno dočaravaju svu ljepotu i nestvarnost ovog divnog mjesta. Stijene se nalaze jedna na drugoj, isprepletene zanimljivim bojama i oblicima, a tijekom ljeta temperature mogu doseći i do 40°C. Kiše iako rijetke, potencijalno mogu uništiti The Wave stijene, ali i posjete su vrlo stroge i ograničene, odnosno u ovo mjesto ne možete samo slobodno ušetati. Zbog osjetljivosti tla i stijena, dnevno smije ući svega dvadesetak ljudi i to uz posebnu stručnu pratnju. Sam izbor onih koji uspiju doći do ovog mjesta sličan je igrama na sreću; nakon što se prijavite ne preostaje ništa drugo nego čekati hoće li vas izabrati i pozvati da uživate u prirodnim ljepotama ovih stijena. Bez obzira na to što nije jednostavno, The Wave stijene vrijedne su truda i putovanja, stoga pronađete li se ikada u prilici koja vam otvori vrata ka ovoj ljepoti, nikako je nemojte zanemariti, već naprotiv, maksimalno iskoristiti.




fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...