Kako se uz samo jedan korak ujutro osjećati svježije?

Mnogi od nas se ujutro teško bude i imaju manjak energije tijekom jutra, no tog se problema možemo riješiti uz samo jedan laki korak

Umjesto da ujutro odmah “navalite” na kavu ili čaj pokušajte prije svega popiti čašu vode. Kava je sjajna, no ona defidrira tijelo, a sam je proces spavanja već dovoljno dug period koji provedemo bez vode. Dehidracija je često upravo izvor letargije ili niske razine energije, dok voda budi naše tijelo i hidratizira zbog čega ćemo se nakon što je popijemo osjećati budnije i energičnije. Osim toga, ona je ključna za sjajniju i čišću kožu, zdraviju kosu, brži metabolizam i jači imunitet.

Ako ne volite piti običnu vodu na prazan želudac, pokušajte u nju dodati par kapi limunovog soka. Tako ćete vodi dati okus, a istovremeno dobiti vitamin C i antioksidanse te popraviti probavu.


Osim toga, voda nas može razbuditi i ako je primijenjujemo izvana odnosno tuširamo se u njoj. Međutim, za to ona mora biti hladna. Hladna voda nam popravlja cirkulaciju, diže razinu energije i koncentracije te smanjuje upale i bolove u mišićima.
elle.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...