Ove jeseni i zime popularna "ružičasto zlatna" nijansa kose

Prošle jeseni širom svijeta dame su bojile kosu u boju ‘začinjene bundeve’, a stručnjaci kažu da će ove jeseni i zime biti popularna ‘ružičasto zlatna’ nijansa.

Primjenjiva je na kose od smeđe do pepeljaste sa pramenovima i one farbane tehnikama ombre ili balayage. Ako osoba nema pramenove potrebno ih je prvo izvući u skladu sa dužinom i vrstom frizure. Korijen kose može biti od smeđe i plave do pepeljaste nijanse.

Najveća čarolija se nalazi u prelivu koji tonira svijetle dijelove kose. Ta boja mora biti nježna, pastelna i ‘roskasta’. Ona će kosi dati sjaj i učiniti je posebnom. Daje joj svjež izgled…

Ovo je idealni jesenji/zimski look za sve dame koje ne znaju šta bi sa svojim ‘ombreom’ nakon ljeta. Brinetama sa požutjelim ‘balayagem’ ova tehnika bojenja daće hladniju nijansu, a plavušama, koje misle da su previše svijetle, ‘roskasti’ tonovi će dati pastelnu nijansu.
ljepotaizdravlje.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...