Fallayage: Jesenska tehnika bojenja kose

Otkrivamo sve o jesenskoj tehnici bojenja kose
Ombre, tiger eye, balayage – posljednjih sezona pojavile su se mnogobrojne nove tehnike bojenja kose. Početkom ove jeseni svi su počeli pričati o takozvanom fallayageu kojeg brojni mediji predlažu kao najbolji odabir za jesen. Pogledajte da li je to predivna inspiracija za jesen ili tek nova „izmišljotina“...
Fallayage dolazi od engleske riječi fall (jesen) i tehnike bojenja kose pod nazivom balayagea. Upravo zbog toga ne možemo pričati o posve novoj tehnici nego tek o inačici koja će vam olakšati komunikaciju s frizerom.
U biti su fallayage i balayage iste tehnike, neovisno o tome da li se radi s aplikatorom ili tehnikom slobodne ruke. Razlika je u odabiru boja. Fall (jesen) je dao jedan sasvim novi smisao, te olakšao komunikaciju s klijentom.


Kako tijekom ljetnih mjeseci više nosimo hladnije tonovi, s dolaskom jeseni rado biramo toplije i nježnije nijanse, poput boje meda i mahagonija. Upravo se po paleti boja i razlikuje fallayage.
„Primjerice, plavušama hladnijih nijansi dodaju se topli medeni tonovi, a brinetama bakrene – naglasak je na igri i spoju toplih i hladnih tonova. Tehnika dozvoljava dugoročno lijepe rezultate jer je, zapravo izrast dozvoljen“.
Odlična vijest je što fallayage pristaje svakom tipu kože i kose, a koju točnu nijansu trebate odabrati, najbolje će znati vaš frizer. Prednost ove tehnike leži i u tome što frizura i nakon dva mjeseca izgleda dobro.


„Ova tehnika je izvrsna za face-framing, odnosno svojevrsno konturiranje lica. Jako je važno pri odabiru nijanse obratiti pozornost na podton vaše kože“.
Cijene variraju ovisno o stanju kose i njenoj trenutnoj boji. Svakako prije odlaska na fallayage provjerite okvirnu cijenu.
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...