Prednosti koje sa sobom nosi bezalkoholno pivo

Bezalkoholno pivo je jednako bogato visokovrijednim sastojcima, a ni samim okusom ne zaostaje za ''klasičnim'' pivom koje u sebi sadrži alkohol. Zanimljiv je podatak kako je i prvo pivo drevnih Sumerana bilo najsličnije bezalkoholnom pivu kakvo pijemo danas jer je, navodno, u sebi sadržavalo manje od 0,4 posto alkohola.

Ovakvo pivo konzumiralo se i u drevnom Egiptu za vrijeme izgradnje piramida kada su ga tamošnji radnici pili za povrat snage, a poznato je kako su se i Egipćanke kupale u bezalkoholnom pivu iz razloga da se zaštite od raznih kožnih bolesti koje su u to vrijeme harale.

Činjenica je kako bezalkoholno pivo u sebi sadrži brojne vitamine i minerale, a sprečava i prijevremeno starenje zahvaljujući polifenolima.


Ljudi koji su odlučili prestati piti alkohol i dalje mogu uživati u okusu piva bez grižnje savjesti, a odlično sjeda i nakon jače tjelovježbe i trčanja.

Prednosti koje su neosporive kod bezalkoholnog piva su te da ga možete popiti i sjesti za volan u bezbrižnu vožnju. Jednako tako, nećete dobiti prijekoran pogled od šefa ako ga popijete za vrijeme pauze na poslu, a mogu ga piti i trudnice bez ikakve bojazni.

Ali ipak, najveća prednost je što i nakon više boca i dalje jako dobro znate što radite, jutro poslije nema mamurluka i osjećaja da vas je pregazio tenk i sjećate se baš svega što se te večeri dogodilo.
100posto.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...