ZANIMLJIVI TRIKOVI SA PASTOM ZA ZUBE

Pastu za zube sigurno uvek imate u kući, a to znači da vam je moćno sredstvo svakodnevno na dohvat ruke. Naime, pasta za zube je najfiniji abraziv koji kao takav može povratiti sjaj mnogim stvarima u vašoj kući i pokazati se kao savršeno rešenje za neke sitne ali dosadne probleme.

Evo situacija u kojima će se pasta za zube pokazati kao pravi spas:

Ispolirajte ekran telefona

Male ogrebotine na ekranu lako možete da sredite uz pomoć magične krpe i malo paste za zube. Blago uglancajte pastu na ekran telefona kružnim pokretima krpe, a zatim obrišite ostatke. Ekran će nakon ovog glancanja biti kao nov, bez crtica i ogrebotina.

Očistite peglu

Ako se vaša pegla lepi za tkaninu koju peglate ili ako imate osećaj da ne klizi kao pre, vreme je da je očistite. Za to upotrebite pastu za zube i pamučnu krpu. Pegla treba da je hladna kada počnete da ribate krpom na koju ste stavili malo paste za zube. Pasta će skinuti svu prljavštinu koja se vremenom zalepila na peglu i koja smeta da vaša pegla savršeno obavlja svoj posao. Nakon što ste uklonili svu prljavštinu obrišite je mokrom krpom i isprobajte je, sigurno ćete biti oduševljeni.

Očistite nakit

Nakit nošenjem izgubi početni sjaj koji možete da povratite jednostavnim tretmanom koristeći četkicu i pastu za zube. Bez obzira koji je metal u pitanju svakako ćete mu vratiti sjaj blagim trljanjem četkicom na koju ste stavili malo paste. Najbolji efekat se vidi na srebru koje će sinuti čim ga malo protrljate ovim blagim abrazivom.

Očistite srebro

Stari escajg ili srebrni svećnjaci dobiće novi sjaj ukoliko ih ispolirate pastom za zube i pamučnom ili magičnom krpom. Trebaće vam malo više energije za poliranje, ali efekat je više nego odličan pa ćete biti prezadovoljni što ste ih vratili u život.

Popravite izgrebani CD

Izgrebani CD možete da „popravite“ tako što ćete ga blago obrisati mekom krpom i pastom za zube. Nežno utrljajte pastu na izgrebana mesta od centra ka ivicama, a zatim pod mlazom vode isperite ostatke paste. Na kraju osušite cd blagim brisanjem mekom krpom. Cd bi nakon ovog „oporavka“ trebalo da radi bez smetnji.

Uglancajte kupatilo

Bela pasta za zube je najbolji abraziv uz čiju pomoć ćete uglancati celo kupatilo. Odlična je za blago uklanjanje naslaga kamenca, za sjaj česme, za izbeljivanje keramike. Sve elemente čistite pastom i mekanim krpama trljajući zaprljane delove dok se naslage ne uklone. Pošto je blag abraziv treba biti uporan sa flekama od kamenca ali sjaj koji će se nakon toga pojaviti opravdaće uloženi trud. Pored toga što će sve u kupatilu sijati, prostorijom će se širiti prijatan miris mentola, umesto neprijatnog mirisa hemije.

Oribajte patike

Patike sa belom gumom brzo se isprljaju i deluju kao stare. Ako imate takve patike osvežite ih tretmanom sa pastom za zube. Ribanjem bele gume sunđerom ili četkicom za zube sa malo paste za zube povratićete belinu vaših patika i biće kao nove.

Uklonite fleke od vode na drvenim površinama

Bela pasta za zube je odlično rešenje za uklanjanje fleka od vode na stočićima ili drugim drvenim površinama. Nanesete pastu na fleku, ostavite da odstoji par minuta i blago istrljajte oštećeni deo. Ubrzo ćete primetiti kako fleka nestaje. Ostaje samo da uklonite ostatke paste i prebrišete drvenu površinu bez fleka i mrlja.

Uklonite fleke od kamenca

Čase na kojima vidite ostatke kamenca nisu za bacanje. Kamenac ćete lako ukloniti tako što ćete celu čašu dobro istrljati pastom za zube a zatim isprati pod mlazom vode. Kamenac je nestao a sjaj i lepota stakla se povratila.

Uglancajte farove


Farovi na automobilima vremenom postanu zamagljeni i izgrebani. Ove sitne smetnje uklonite polirajući ih pastom za zube i mekom krpom. Na farove nanesite pastu u tankom sloju i kružnim pokretima krpe uglancajte ih do sjaja. Nakon što ih dobro istrljate isperite pastu vodom i uživajte u jasnom svetlu vaših farova.Izvor: najboljamamanasvetu.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...