Med i himalajska sol protiv nesanice

Svi znamo koliko je tijelu važan kvalitetan san. Nažalost u današnje vrijeme sve više imamo problema sa spavanjem jer moderan način života izaziva nemir i stres.


Nedostatak sna može biti faktor koji uzrokuje ozbiljne probleme, uključujući i srčane bolesti koje su uzrok broj 1 smrti u svijetu.

European Heart Journal je 2011. godine objavio nalaze 15 znanstvenih studija koje su pokazale da smanjenje sna povećava rizik od krvožilnih i srčanih bolesti za 48%, dok za 15% povećava mogućnost moždanog udara.


Problem sa snom često je povezan s biokemijskim procesima koji nastaju zbog povećane razine hormona stresa, a najčešće se manifestiraju između 2 i 4 sata ujutro. Nedostatak natrija u organizmu okidač je problema sa spavanjem.
Ljudskom organizmu potrebna je sol, no važno je znati kakvu sol treba konzumirati. To bi trebala biti čista neprerađena sol, prirodna i bez kemijskih dodataka koji se nalaze u rafiniraj industrijskoj soli i koji izazivaju probleme sa zdravljem.

Dr. Vitiello, ravnatelj Sveučilišta države Washington iz Seattlea, proveo je istraživanje koje je pokazalo da niska razina natrija uzrokuje smanjenje volumena krvi u organizmu.

Smanjenje volumena krvi u tijelu simpatički živčani sustav pokušava nadoknaditi tako što se sam aktivira i pojačava izlučivanje hormona adrenalina iz nadbubrežne žlijezde.

Holistička medicina ima praktično i jednostavno rješenje za problem sa snom. Mješavina meda i himalajske soli prirodni je lijek koji će vam osigurati čvrst i miran san.

Recept: mješavina meda i himalajske soli

Sastojci:
  • 5 čajnih žlica meda
  • 1 čajna žlica himalajske soli

Priprema:

Sastojke pomiješajte u staklenoj čaši. Mješavinu možete napraviti s manje ili više soli, no omjer koji se preporučuje kao optimalan je 5:1.
Čajnu žlicu ove mješavine stavite pod jezik 20 minuta prije spavanja i pustite da se rastopi.

Himalajska sol sadrži više od 80 minerala i tvari koje su organizmu potrebne za različite tjelesne procese, pomažući tako da se vaše tijelo oporavi od prethodnog dana.

Med ima opuštajuće djelovanje te pomaže da vrijedni sastojci himalajske soli dođu do svake stanice u tijelu.


Ova mješavina također djeluje i tako što podiže razinu serotonina, pa će vas prirodno osloboditi stresa i omogućiti miran san.
Izvor: alternativa-za-vas.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...