Napravite najmoćniji prirodni antibiotik ikada – ubija bilo kakvu infekciju u tijelu

Tinkture postoje otkad je alkohol destiliran i iskreno govoreći, za većinu ljudi to je početak vremena. Naravno, kako je zapadna medicina napredovala tinkture su odbačene kao narodni lijekovi. Međutim, tinkture su lijek. Alkohol koji se koristi za izdvajanje kemijskih sastojaka iz biljaka ili hrane stvara visoko koncentriranu tekućinu koja se može držati na polici, u većini slučajeva zauvijek.

Za razliku od tableta koje sadrže samo jednu ili nekoliko kemikalija koje su često umjetne, tinkture ostaju „cjelovite“, one ekstrahiraju sve dobro iz bilja. One su jake, zbog toga ih je važno tretirati kao snažne izvore ljekovitosti koje rijetko imaju međusobne kontraindikacije i nuspojave.
Nevjerojatne su, također, jer ih lako možete napraviti kod kuće i prilagoditi ih sebi i potrebama svog domaćinstva. Obično se ta tinktura izrađuje s 80-postotnim alkoholom, međutim, za one koji žele izbjeći alkohol, može se izraditi s glicerinom ili jabučnim octom. Tinkture s glicerinom su odlične za djecu jer su slatke, ali konačni proizvod s njime nije toliko učinkovit.
Tonik je namijenjen uzimanju kroz duži period i postupno i učinkovito jača i gradi sustav. Jabučni ocat je savršen rastvarač kada želite napraviti tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

  • pomaže regulirati kiselo / alkalnu ravnotežu
  • pomaže probavnom traktu – ako je jabučni ocat organskog porijekla i nefiltriran, sadržavati će simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koji je odličan probiotik.
  • octena kiselina ima snažno antimikrobno djelovanje i pokazalo se da smanjuje kolesterol i pomaže kod osjetljivosti na inzulin
  • jabučna kiselina koja je antigljivična, antibakterijska, antivirusna, također podržava proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcioniranje
  • jača imunološki sustav.

Kako ćemo napraviti nevjerojatan antibiotik, antivirusan, antiparazitik, antigljivični s mnoštvom drugih zdravstvenih pogodnosti?
Dr. Richard Schulze ga naziva SuperTonic, a raširio se po internetu pod imenom Master Tonic – iako je teško njemu pripisati zaslugu za tonik kad su travari to radili stoljećima. Bilo kako bilo, recept je fantastičan. Zapamtite, koristite organske sastojke ili još bolje sami ih uzgojite – ispijati ćete ih zbog njihovih ljekovitih svojstava, a to znači da vam je potrebna najveća, najzdravija kvaliteta.
“Svježi sokovi od organskog korijena hrena šire ovu formulu vašom glavom, sinusima, grlom i plućima, gdje vam je potrebna. Organski sok od češnjaka i njegov najbliži rođak, sok od organskog luka, dvije su najbolje biljke za ispiranje mikroorganizma iz vašeg tijela. Organski sok od korijena žutog đumbira i sok od Habanero paprike stimuliraju krv i protok limfe kao niti jedna druga biljka, kako bi imunološke stanice napale loše tvari što je brže moguće. Organski, sirov, nefiltrirani jabučni ocat čuva sve ove biljne sokove i čisti tijelo.“
Cijeđenje
Dalje, za pohranu i jednostavnost korištenja, procijedite tinkturu. Trebat će vam labava tkanina, nešto kao gaza, muslin, ili neke maramice, velika zdjela i cjedilo od nehrđajućeg čelika da se uklapa u zdjelu. Ako nemate tih alata, možete staviti krpu preko otvora staklenke i lijevati dok sva tekućina ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.
Stavite cjedilo u zdjelu i prekrijte cjedilo s gazom. Ulijte sadržaj staklenke u cjedilo. Uzmite nekakav ravni predmet, nešto kao tanjur i pritisnite mješavinu da preostali sokovi izađu van.
Tonik možete sipati u male staklenke ili možete isprati veliku staklenku i držati ga u njoj. Zatamnjena boca, kao jantar stakla, preporučuju se za pohranjivanje tinkture, jer oni smanjuju štetu od svjetla.
Pohraniti na tamno, hladno mjesto. Ostatke komposta možete zamrznuti ili dodati juhama i drugim jelima.
Doziranje
Nakon što je tonik spreman možete ga početi piti svakodnevno ili po potrebi za podršku probave, imuniteta i za druge bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i okus biti takav. Ja dodam malo nerafiniranog meda, da bolje klizi, ali većina ga uzima takvog kakav je. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana.
Za domaću mješavinu, osim ako imate kapaljku, čašica će biti dovoljna. Mjerica sadrži obično oko 35 ml. Međutim, ako se borite protiv infekcije ili prehlade možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.

Upoznajte svoje biljke: ključni sastojci

Češnjak: alliin, esencijalna ulja, sumporni spojevi, germanij, selen, kalij, magnezij, fosfor, vitamin A, vitamini B skupine, vitamin C. Tretira prehlade, gripu, upale grla, potpomaže probavu, stimulira proizvodnju bijeli krvnih stanica, antiseptik, djeluje antibakterijski, antimikrobno, antiparazitski, pomaže kod problema s cirkulacijom i kolesterolom, snižava razinu šećera u krvi.
Đumbir: eterična ulja, oleoresin, gingerol, protuupalno, popravlja oštećene zglobove, poboljšava cirkulaciju, snižava razinu šećera u krvi, liječi mučninu, antiseptik.
Bijela kapula: sumpor, kvercetin, alliins, fitokemikalije, dijetalna vlakna, vitamin C, vitamin B6, kalij.
Habanero: antioksidans, fenolni spojevi, karotenoidi i askorbinska kiselina.
Hren: sumpor, antioksidansi, ulje gorušice, vitamin C, antibiotik, antiparazitik, povećava broj bijelih krvnih stanica, diuretik, olabavljuje sluz i pomaže sinusima, kod problema s plućima, kašalj, astma.

Izvor: centarzdravlja.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...