Uz pomoć samo jednog sastojka očistite kamenac i naslage na zubima, uništite bakterije u ustima!

Ako ga nemate kod kuće, trk u prodavnicu, jer će vam osim u navedenim situacijama pomoći da svoje svakodnevne specijalitete učinite još ukusnijim!
foto: thinkstock
U pitanju je nerafinisano jestivo ulje, preciznije, kokosovo ulje. Uzmite dve kašičice i stavite ih u usta. Promućkajte u ustima ulje kao što mućkate vodu nakon pranja zuba, držite u ustima pet minuta, a zatim ispljunite. Možda će vam biti neprijatno, ali bitan je efekat.
Ovo je tehnika koja se koristi u ajuverdskoj medicini vekovima. Ovom metodom se može izlečiti loš zadah, gingivitis, ekcemi, akne i još mnogo toga.
Ulje će ‘izvući’ bakterije kroz pore desni iz usta, ali i iz vašeg tela uopšte. Ova teorija nije stvarno naučno podržana. U stvari, ulje, med i drugi lekovi zapravo samo omekšavaju kožu kako bi se uklonile ranice.
Ali bilo kako bilo, nauka ukazuje na to da ulje radi na uklanjanju bakterija iz usta. U jednoj studiji je utvrđeno da je korišćenje ulja značajno uklonilo bakterije, plak i kamenac.
Upotreba konca može smanjiti rizik od raka smanjenjem značajne količine bakterija u usnoj duplji, međutim ulje može da uradi to isto!

Izvor: prva.rs

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO