Svemoćni đumbir i anis


Sve oko nas miriše na cimet, klinčiće, anis i druge fine orijentalne dragocjenosti, oni su prava blagodat ne samo za nepce nego i za zdravlje i ljepotu
Ljekoviti čaj od đumbirova korijena dobro je svakodnevno konzumirati, osobito za hladnih zimskih dana. I to zato što je zahvaljujući bogatstvu minerala i vitamina izvrstan prirodni lijek za prehladu i kašalj.
MASKA ZA LICE OD ĐUMBIRA
Komadić đumbirova korijena naribajte i iscijedite da dobijete žuti sok. Jednu žličicu toga soka pomiješajte sa žlicom žute gline te nekoliko kapi eteričnog ulja limuna.
Nanesite smjesu na čisto i suho lice te ostavite dok se maska ne stvrdne. Isperite lice mlakom vodom pa nanesite kremu.

Ova maska idealna je za zrelu kožu – potaknut će cirkulaciju i spriječiti nastanak bora.
MASKA ZA HLADNA STOPALA
Štapnim mikserom izmiksajte zobene pahuljice, dodajte pola žličice cimeta i mljevene ljute papričice, 4 žlice tople vode, 1 žlicu maslinova ulja, 1 žlicu naribanog đumbirova korijena. Miješajte sve sastojke dok smjesa ne postane glatka.
Zagrijte dvije kuhinjske krpe (primjerice, na radijatoru ili u mikrovalnoj pećnici) pa njima omotajte stopala na koja ste prethodno namazali smjesu.
Ostavite masku da djeluje 15-ak minuta, a nakon toga isperite stopala i posušite ih ručnikom.
Anis je pravi lijek za one koji ne mogu lako zaspati te imaju nemiran, isprekidan san. Šalica čaja od anisa riješit će te probleme.

Čaj od anisa za miran san

  • 1 žličica sjemena anisa
  • 2 dl kipuće vode

PRIPREMA

  1. Prelijte 1 žličicu sjemena anisa s 2 dl kipuće vode. Poklopite tanjurićem, ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim procijedite.
  2. Čaj pijte vruć i u gutljajima.

Izvor: kuhaj.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...