Sok od banane čini čuda i za pušače

Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni telu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posledice konzumiranja duvana. Zato trebaju uvek biti deo ishrane.

Posledice loših navika, ispijanja alkohola, pušenja, nezdrave ishrane, izostanka fizičkih aktivnosti, telo oseti čak i kad prekinete s njima. Možete ih pokušati delomično neutralizovati i/ili suzbiti. Kako? Počnite se zdravo hraniti te smanjite stres što je moguće više.
Koju hranu treba uzeti u obzir? Razmislite o bananama. Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni telu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posledice pušenja. Zato trebaju uvek biti deo ishrane.
Zdravstvene prednosti soka od banane?
1. Čaša soka od banane (izmiksajte je  u sokovniku) daje silnu energiju jer pomaže u poboljšanju mentalne snage i koncentracije. Popravlja i pamćenje. Neki lekari preporučuju banane kod određenih bolesti mozga.

2. Banane olakšavaju (neki tvrde i leči) celijakiju. Osim toga, pomažu i ako imate čir, pokazuju istraživanja.
3. Banane sadrže kalijum, te druge vitamine i minerale. Zato je bolje popiti čašu soka od banane, nego kafu ili energetske napitke.
4. Pomaže pri mršavljenju jer sadrži visoke količine vlakana.
5. Banane štite i od raka.
6. Odlične su i za osobe sa srčanim problemima povezanima s negativnim emocijama jer kontrolišu zrednost holesterola te imaju visok udio kalijuma.
7. Nakon soka od banane izgledat ćete i osećat ćete se mlađe. Sadrži vitamine koji usporavaju proces starenja.Ako pojedete bananu, to će uticati i na ten.
Navedene stvari samo su neke od prednosti koje možete imati ako pijete sok od banane ili jedete ovo voće.

Izvor: http://kucnilekar.com/

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO