Osjetite toplinu Bleda i zimi

Osjetite toplinu Bleda i zimi

Posjetite Bled i obližnju RadovljicuBled je alpski biser kamo se posjetitelji vraćaju iz godine u godinu. Njegovo prelijepo jezero s čarobnim otokom i tajanstveni drevni dvorac na vrhu strmih stijena najljepši su zimi, kada su prekriveni snijegom. 
Planine oko Bleda pod vedrim nebom predstavljaju savršenu pozadinu i nezaboravan prizor. Bled ima za svakoga ponešto, bez obzira da li želite provesti miran i aktivan odmor.
 


Uživanje u kulinarstvu i širokom izboru aktivnosti

Kulinarstvo i gastronomija danas su vodeći motivi turističke djelatnosti. Suvremeni turist je shvatio kako nije riječ o više ili manje punom želucu, nego je prije svega riječ o otkrivanju i poznavanju karakteristika lokalnih kultura i načina života.

Bled nudi niz sportova i avantura. Raznolik izbor zimskih aktivnosti uključuje i romantičnu vožnju konjskom zapregom, zimske pohode, sanjkanje, klizanje, curling, hokej, penjanje po ledu i letove balonom iznad čarobnog alpskog svijeta leda i snijega. Ovaj dio Slovenije ugošćuje brojne prestižne sportske događaje: svjetski skijaški kup u Kranjskoj Gori, prvenstva u hokeju na ledu na Bledu, svjetski biatlonski kup na Pokljuki i skijaške letove na najvišoj skakaonici na svijetu: Planici.
 


Snijeg i sunce, sport i zabava

Ako želite skijati ili snowboardati, Bled je idealno polazište, jer su mnogi od najboljih slovenskih zimskih centara lako dostupni upravo iz Bleda. Zahvaljujući ovoj lokaciji svaki dan možete isprobati drugo skijalište, a skijaški autobus vas vozi na pet skijališta.
Bajkovita slika zimskog Bleda zauvijek će vam se urezati u sjećanje, dok Bled nudi i posebne programe za djecu i time obećaje bajkoviti odmor za cijelu obitelj. Program za djecu uključuje snježni vrtić i školu skijanja na Straži. Tako roditelji mogu bez brige doživjeti prekrasan dan na skijalištu.

Na kraju dana...

... Bled nudi mnogo zabave za cijelu obitelj. Ukusna domaća kuhinja za svačiji ukus, čaša vrhunskih slovenskih vina ili piva. Ako još uvijek imate dovoljno energije, navečer možete odabrati jednu od mnogih atraktivnih mogućnosti za zabavu.

Termalna voda u Bledu i podnožju Alpa

Još od davnina, Bled je poznat i po svojim izvorima termalne vode. Još 1822. izgrađeno je prvo kupalište, a izgradnjom pruge u 19. stoljeću sve više gostiju dolazi u Bled i počinje gradnja prvih hotela čime počinje priča današnjeg Grand hotela Toplice
 


Grand Hotel Toplice najpoznatiji je bledski hotel s najljepšim pogledima na Bledsko jezero. Obnovljeni hotel s bogatom poviješću gostima pruža užitak u tradicionalnom stilu i raskošnoj udobnosti. U njemu su boravili mnogi eminentni gosti, a danas ga posjećuju oni koji žele najelegantniji boravak na Bledskom jezeru, golferi i konferencijski gosti. Hotel je i poznato mjesto za vjenčanja i veće proslave. Ima privatnu plažu i spremište čamaca, a gostima su na raspolaganju termalni bazen i birane wellness usluge.
 


Osim Grand hotela Toplice, Sava Hoteli u Bledu vam još nude smještaj u hotelima Golf, Park, Savica, Jadran i Trst.

Više informacija o hotelima
 Radovljica

U povratku prema Hrvatskoj, svakako vam preporučamo da odvojite malo vremena i stanete u mjestu Radovljica koja će vas očarati svojim slatkim otkrićima. 
 


Slikoviti srednjovjekovni centar ovog gradića odiše mirom i opuštenošću. Brojni muzeji, galerije, festivali, odlična kulinarika i nebrojene mogućnosi za sport i rekreaciju vas jednostavno zovu u ovo slatko malo mjesto.

Jedan od muzeja koji svakako morate posjetiti je Muzej pčelarstva, po obsegu jedinstven u Europi. Muzej djeluje od 1959. godine i prikazuje povijest pčelarstva u Sloveniji.
 Izvor: zena.hr

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO