Grickanje ove namirnice smanjuje osjećaj gladi

Grickanje ove namirnice kontroliše osjećaj gladi i potiče sitost kod djece. Na taj se način sprečava prekomjerni unos kalorija i produžava osjećaj sitosti.

Istraživanje je provedeno na dječacima i djevojčicama normalne tjelesne mase u dobi od osam do 11 godina. Djeca su dobivala grožđice ili neku dfrugu grickalicu: grožđe, čips, čokoladne kekse.
Ključni rezultati ispitivanja su sljedeći: kod djece koja su kao grickalicu između obroka dobivala grožđice, zabilježena je manja ukupna konzumacija hrane taj dan i veći osjećaj sitosti u odnosu na ostale grickalice. Posljedično, ta su djeca imala i manji sveukupni kalorijski unos taj dan, uzimajući u obzir sve obroke (doručak, jutarnji zalogaj, ručak, užinu nakon škole).
Konzumacija grožđa, čipsa i keksa rezultirala je 56%, 70% i 108 % većim unosom kalorija, u odnosu na grožđice. Iako su sve grickalice smanjile subjektivan osjećaj gladi, želja za hranom je bila najmanja nakon konzumacije grožđica. Sve navedeno ističe grožđice kao grickalicu koja može pomoći u održavanju zdrave tjelesne mase kod školske djece.

Izvor: http://club7.info/

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO