Brojsov čaj

Vjerojatno ste već čuli za Brojsov čaj, ali ako ga niste pili kao dio terapije u liječenju tumora, teško da znate o čemu se točno radi, i od čega se točno sastoji ovaj napitak.
Vjerojatno ste već čuli za Brojsov čaj, ali ako ga niste pili kao dio terapije u liječenju tumora, teško da znate o čemu se točno radi, i od čega se točno sastoji ovaj napitak.

Brojsov čaj je mješavina ljekovitih biljaka koju je u masovnu primjenu prvi ‘pogurao’ dr. Rudolf Breuss, austrijski liječnik i iscjelitelj, koji je vjerovao da se bilo koji oblik tumora može izliječiti samo ako se 42 dana pije ovaj čaj i sokovi od povrća.
žalfija
Sam dr. Breuss se često hvalio sa preko 45 tisuća izliječenih pacijenata, i premda je njegova metoda liječenja uglavnom odbačena od liječnika, mnogi oboljeli i dan danas izabiru ovu prirodnu mješavinu kao mogući lijek od raka, a sve češće se pije i u regularnom životu.
matičnjak
Brojsov čaj se priprema miješanjem četiri ljekovitih biljaka: žalfije, kantariona, matičnjaka i nane (menta). Svaka od ovih biljaka je ljekovita, a zajedno čine iznimno zdrav koktel.

Priprema čaja

Priprema ovog čaja je prilično jednostavna, jedna žlica žalfije prokuha se u pola litre kipuće vode, a zatim se dodaje po prstohvat ostalog bilja. Nakon što čaj odleži nekoliko minuta, procijedi se i spreman je za konzumaciju, i to svega dva puta dnevno.
mint
Premda su njegova ljekovita svojstva neupitna, ne bi trebalo pretjerivati s ispijanjem, jer može doći do nekih neugodnih nuspojava.

Zdravlje iz čaja

Brojsov čaj se primarno koristi kao napitak Brojsove terapije protiv tumora. No osim antitumorskog djelovanja ovaj se čaj također koristi i kod kardiovaskularnih bolesti, želučanih tegoba, bolesti jetre, bubrega i mokraćnih organa, alergija, dijabetesa i mnogih drugih. Vrlo je djelotvoran i kod strastvenih pušača i pacijenata s bolestima dišnog sustava. On također ojačava organizam, otpornost te snagu imunološkog sustava. U novije vrijeme ovaj čaj ne piju samo bolesnici, već i zdravi ljudi, kako bi što duže sačuvali svoje najveće blago: zdravlje.

Izvor: limeta.net.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...