Tri načina da zategnete mišiće zadnjice

Za sve one kojima dan traje kratko, a žele da dovedu svoju liniju do savršenstva predstavljamo sjajne vežbe za zatezanje mišića gluteusa, dovoljno diskretne da možete da ih radite u bilo kom momentu…

Foto: Gulliver/Thinkstock


1. Brazilka
Ovu vežbu možete da radite dok perete zube! U proseku provodimo šest minuta dnevno u pranju zuba – to je 42 minuta nedeljno stezanja stražnjice, što je jednako času zatezanja stražnjice u teretani, a bez znoja! Stanite uspravno, sa stopalima razmaknutim u širini kukova, i blago savijte kolena.
Držeći stomačne mišiće stegnute i leđa ispravljena (bez izvijanja), iskrivite kukove unapred dok stiskate gluteuse. Dovršite pokret pomeranjem kukova unazad i otpuštanjem gluteusa. Ponavljajte dok ne završite s pranjem.
2. Čelična stražnjica
Ovo je pokret koji vam dopušta da izolujete mišiće stražnjice tako da možete da ih vežbate jedan za drugim. Možete da ga izvodite za radnim stolom, i to veoma diskretno – niko ništa neće primetiti! Sedite na stolicu. Leva noga treba da vam je u normalnom položaju, sa stopalom ravno na zemlji. Desnu nogu prebacite preko leve, s desnim člankom na levom kolenu. Zgrčite gluteus na desnoj strani, na strani noge koja je podignuta, na 30 sekundi. Ako osetite da vam desna strana malo podrhtava, uradite 50 kontrakcija na istoj strani, a zatim 30 sekundi duboke statičke kontrakcije (tako nazivamo izometriju). Ponovite isto na drugoj strani.
3. Stalna zategnutost
Ovo je vežba za zatezanje zadnjice. Lako je, ali (kao i uvek) krajnje delotvorno. Jednostavno stežite gluteus dok čekate autobus, između stanica dok putujete na posao, na crvenom svetlu, na poslovnim sastancima (da, dovoljno je diskretno!) i dok kuvate, perete auto ili slažete veš. Zaista možete ovo da radite bilo kada, na bilo kom mestu – čak i dok čitate knjigu! Možete odabrati da li ćete ga zgrčiti 100 puta brzo ili polako; ili zadržati zgrčenog jedan celi minut; ili da prvo zgrčite jednu, a zatim drugu stranu. Sami odaberite.

Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...