Pogledajte koji je to najbolji prirodni lijek protiv herpesa

Herpes se najčešće pojavljuje na usnama i oko njih, a pomoću jednostavnog prirodnog lijeka moći ćete da ga se brzo i efikasno riješite.

Bijeli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe, između ostalih.
Uzmite češanj bijelog luka, sitno ga isjeckajte i stavite na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta i u roku od 12 sati herpes će da nestane. Ako je riječ o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.
Bijeli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, zato se smatra prirodnim antibiotikom.
Neka istraživanja su pokazala da bijeli luk ima antitumornu aktivnost i zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.
Osim toga, bijeli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog pritiska, koristi se za razgradnju masti u krvi, leči aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksine iz tela, pomaže kod čišćenja creva, poboljšava cirkulaciju i sprječava trombozu.


Izvor: nezavisne.com

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO