Napravite jeftine, a prelepe ukrase za Novu godinu: "kviling" pahulja od uvijenih papirića

Tehnika uvijanja papirića "quilling" je veoma popularna - to je zabavan i jeftin hobi. Osim papira, vremena i strpljenja, nije vam potrebno ništa više, a od toga mogu da nastanu razne zanimljive stvari. Evo kako da napravite snežne pahuljice i njima ukrasite dom za zimske praznike!
Foto: Promo / Reesedixon.com
Za pahulju od uvijenih papira treba vam:
  • lepak za papir
  • makaze
  • papir (beli, običan)
  • igla (deblja, može i igla za vunu)
  • šljokice
  • sprej u boji
Postupak:
Isecite papir na tračice. Potrebno vam je: 5 traka dužine 15cm za centralni krug, zatim 4 trake za bočne svitke, 12 tračica dužine 7,5 cm, 8 traka za krake i 4 za “suze”, kao i 4 tračice dužine 5 cm za vrhove.

Nakon što ste isekli sve tračice, počnite da ih motate. Motanje počinje trakom od 15 cm koja će predstavljati sredinu. Uzmite iglu (ili ukoliko imate pravi "kviling" alat) i počnite da motate tračicu trudeći se da je što čvršće stegnete.

Kada je namotate, pritisnite dobro prstima kako bi ona zadržala svoj okrugli oblik. Vrhovi za pahulju se takođe prave na ovaj način, samo što se krajevi pritisnu kako bi dobila oblik "suze". Nakon toga, uzmite preostale 4 tračice dužine 15cm i od njih napravite ostale oblike (krake od tračica dužine 7 i po cm...).
Kada dobijete sve elemente svoje (buduće) pahuljice, počnite da ih spajate! Koristite lepak za papir (vodite računa da ne preterate u količini). Ukoliko vam se i pojedinačni delovi odmotavaju, slobodno im krajeve zalepite uz pomoć lepka kako bi bili čvršći.


Pošto svi delovi "legnu" na svoje mesto - konačno ste složili gotovu pahulju! Sada je možete prelakirati, ofarbati i uraditi sa njom šta god vam je volja. Koristite i malo šljokica, dodajte joj sjaj i možete je okačiti na svoju novogodišnju jelku! Sigurni smo da ovakva pahulja neće ostati nezapažena...
Izvor: lisa.rs

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO