NA KOSU STAVILA BANANU I VOTKU: Rezultati će vas oduševiti!
Efekat ravne i sjajne kose možete da postignete i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete da pronađete u kuhinjidevojka, kosa, pranje kose, šampon foto shutterstock


Trajno peglanje kose hemikalijama, kao i redovno korišćenje pegle, oštećuje kosu, čini je slabom i lako lomljivom. Isti efekat ravne i sjajne kose možete da postignete i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete da pronađete u kuhinji.

VotkaSlavna manekenka Eva Hercigova koristi je za posvetljivanje, ali votka je podjednako dobra i za ispravljanje kose. Dovoljno je da je pomešate sa regeneratorom i da je nanesete na kosu. Niska pH vrednost ispraviće kutikule i “ispeglaće” kosu. Međutim, ne preporučuje se da je koristite prečesto jer može da isuši kosu.
Kokosovo uljeOno je najadekvatnije za blago kovrdžavu kosu, a dovoljno je da ga nanesete na vlažnu kosu. Kosu zatim treba da raščešljate i osušite.
Foto: Shutterstock
CelerU blenderu pomešajte jedan celer i dodajte malo vode. Dobijenu mešavinu stavite u bočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da deluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.
Foto: Shutterstock
Banane i papajaPomoću banane i papaje ispravićete kosu, nahranićete je i sprečićete kovrdžanje. Najbolje je da pomešate jednu zrelu bananu, papaju i dve kašičice meda i da to nanesete na kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši, treba da je operete i osušite.

Izvor: http://inforsportal.com/

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO