4 jednostavna načina da dom miriše na praznike

Evo kako da iskoristite sastojke iz kuhinje i da oplemenite dom neodoljivim aromama.

1. Mirisne sveće od vanile i kafe
Kombinacija vanile i kafe će vaš dom ispuniti toplinom. Šta vam je potrebno? Kupite par sveća od vanile (male, u metalnim držačima). Vodite računa da su to sveće koje se tope odmah nakon što ih zapalite. Sledeći korak je da zapalite sveću, pričekate da se vosak otopi (pređe u tečno stanje) i da u njega ubacite par zrna kafe. Ugasite sveću i sačekajte da se ohladi, a vosak stvrdne. Sledeći put kad je upalite, vaš dom će odisati predivnom kombinacijom mirisa vanile i kafe.
2. Mirisna potpala
Mirisna potpala idealan je način da u isto vreme zagrejete kuću i da je ispunite predivnim mirisom. Potrebno vam je sledeće: filteri za kafu (ili deblji papirni ubrus), igla i konac, suva kora od jabuka i pomorandži, karanfilić, cvet lavande, ruzmarin i cimet. Sve sastojke stavite u filter (papirni ubrus) i jednostavno zašijte. I, potpala je spremna! Ukoliko nemate kamin ili peć na drva, ovaj "osveživač" prostora uvek možete pokloniti nekome ko ima.


3. Grejpfrut i cimet za vlažniji vazduh
U hladnim danima vazduh u vašem domu najčešće postaje veoma suv. Posebno ako imate centralno grijanje. I za taj problem postoji "mirisno" rešenje. Napunite lonac vodom u koju ćete staviti koru od grejpfruta i dve kašike cimeta u prahu. Pustite da prokuva pa smanjite temperaturu. Para iz lonca će ovlažiti vazduh u vašem domu, a cimet i grejpfrut će ga pretvoriti u mirisnu oazu.
4. Potpuri
Odaberite drvenu, staklenu ili keramičku posudu u koju ćete staviti šta god da imate od sledećih sastojaka: osušenu koru od narandže, limuna ili grejpfruta; štapiće od cimeta ili vanile; začine poput karanfilića ili anisa; razno suvo cveće ili voće. Budite maštoviti. Kada napunite činiju, sve sastojke poprskajte sa par kapi omiljenog esencijalnog ulja. I vaš predivni potpuri je gotov.


Izvor: lovesensa.rsBUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO