Prirodni melem za više od deset bolesti!

Ovom prilikom Vam donosimo recept koji se u narodu prenosi s koljena na koljeno, takođe, važi za recept koji je lako napraviti, a pomaže kod mnogih bolesti.

Da biste napravili ovaj melem, bit će Vam potrebno:
 
v  400 ml hladno cijeđenog ulja, po mogućnosti maslinovog, a nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lijep, jači miris,
v  1 jaje,
v  60 g pčelinjeg voska.

Priprema:

Skuhajte jaje, uzmite žumance i izgnječite ga. Stavite ulje u šerpu i u njega vosak. Uključiti na laganu vatru. Kada se vosak otopi, dodajte žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavite u šerpu. Ulje treba da pucketa, a ako počne da pjeni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umješate cijelo žumance.

Procijedite kroz cjediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promješate par puta kako vosak ne bi pao na dno.

Mast je veoma efikasna. Ako se koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Melem pomaže kod:

Upale sinusa: Istopite mast u kašičici i odmah sipajte u pipetu. Da se ne bi mast stegla, radite to brzo. Takvu smjesu kapati u nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da se možete otarasiti i mjesečnog sinusitisa. Mast „probija“ sinuse i povlači na sebe sav gnoj velikom jačinom.

Gnojni otitis: Saviti komadić vate, umočiti u ovu mast te staviti u uho. Po potrebi mijenjati, uz to mast mazati i iza uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.

Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika: Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi naveče, ponavljati proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

Bronhitis, bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, čmičak na očima: Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.

Ženske bolesti: fibromiomi do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da posle desetak dana, od ciste bi trebale ostati samo uspomene. Za fibromiomi treba duže vremena.

Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, prione u mast, odozgo najlon kesa. Po mogućnosti, mijenjati na svaka 2 sata.

Opekotine, čirevi, rane, ostrva, zubobolja, bol u zglobovima: Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.

Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni.
Trofički čirevi, gangrena: stavljati papirne salvete natopljene mašću i mijenjati na svaka 2 sata. Iz rana bi obilato trebao početi curiti gnoj.

Kod liječenja hemoroida: pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

Mast je dobra za jačanje noktiju: utrljati u nokte preko noći.


Napomena: Vosak mora biti naturalan, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju je bolje maslinovo.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...