Pravite li i vi ovu grešku?

Grub pamuk ili frotir od kojega se prave peškiri, oštećuje dlaku. Kada operemo kosu, umotavamo je u peškir, a zatim njime istrljamo vlasi, a to je zapravo "recept" za umršenu kosu.
Na taj način, stvaraju se mali, nevidljivi krateri na krajevima kose, zbog čega vlasi slabe. Znaci oštećenosti su suva i naelektrisana kosa, i to znači je kosi potrebna hidratacija.
Ako, i vi pravite ovu grešku, možete kosu oporaviti uz pomoć malih promjena.
Prvo i osnovno je da izaberite šampon i regenerator koji odgovaraju vašem tipu kose.
Ako farbate kosu, uzmite šampon i regenerator namijenjene takvoj kosi. Za tanku kosu, izaberite preparate koji povećavaju volumen. Takođe, uvijek ostavite regenerator nekoliko minuta da djeluje, prije nego što isperete kosu, a savjet je i da na svaka tri, četiri pranja, koristite i masku za kosu.

S obzirom da pamučni i peškiri od frotira oštećuju dlaku, zamijenite ih pamučnom majicom jer je taj materijal mekši. Tako se, apsorbuje višak vode i sprečava da se kosa naelektriše.

Kada je riječ o načinu na koji brišete kosu, nikako ne bi trebalo energičnim pokretima trljati kosu, već je samo, umotanu u peškir, lagano pritisnete.


Najbolje je kosu pustiti da se prirodno osuši, ali s obzirom na to da nemamo uvijek vremena za to, kosu operite uveče, umotajte je u pamučnu majicu i pustite da se tako osuši preko noći.

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO