Pogledajte šta ne smijete raditi prilikom šminkanja!

I ako se smatramo ekspertima u šminkanju, svakome se dešavaju male greške koje se mogu pretvoriti u make-up katastrofe. Kako bismo izbjegli katastrofalne greške, donosimo vam 5 najčešćih greški koje nam mogu - spasiti obraz!

Katastrofa 1 : previše našminkati oči i usne.

Između make-upa na očima i make-upa na usnama - treba birati. Zato što nema ničeg goreg od ferrari-crvenih usana u kombinaciji sa ljubičastim smokey-eyes očima: ne možete imati i jedno i drugo. Ako želite upadljive usne, oči neka budu diskretno naglašene, i obrnuto. 

Katastrofa 2 : staviti previše maskare

Teško je odoljeti a da ne stavimo još jedan, i onda još jedan, i onda još 10 slojeva maskare, sve u dobroj namjeri kako bismo dobili što više volumena. Ali, kako kažu, put do pakla popločan je dobrim namjerama. Umjesto da dobijete elegantni volumen koji svi žele, dobit ćemo voluminoznu katastrofu koja će više ličiti na paukove noge, nego na glamurozni pogled. 

Katastrofa 3 : staviti pretamni puder

Nikad to nećemo prestati naglašavati: najgore što možete napraviti u make-up rutini, je fulati puder. Razumijemo, kupiti novi puder je stresno, pogotovo na umjetnoj rasvjeti kakvu najčešće nalazimo u drogerijama/parfumerijama. Naš savjet je: radije kupite svijetliji, nego tamniji. Jer tamniji će najvjerojatnije "otići na narančastu", dok svijetliju nijansu možemo spasiti rumenilom, terakotom i nijansiranjem.

Katastrofa 4 : pretjerati s rumenilom                      

Da, obrazi u ružičastoj nijansi izgledaju zdravo, to je jedno. Izgledati kao ruska babuška koja je pala u kantu boje s rumenilom, to je već drugo. Drugim riječima, nemojte pretjerati.

Katastrofa 5 : staviti olovku koja je drukčije nijanse od nijanse ruža


Osim ako se furate na devedesete, kada je bilo jako popularno obrubiti usne olovkom koja je drastično tamnija od ruža za usne, olovkom koja je tamnija od ruža ćete dobiti efekt vulgarnosti. Stoga, ako već nanosite olovku (što je dobro, jer ako je nanesete po cijelim usnama, boja ruža će dulje izdržati), ali neka ona bude otprilike slične nijanse kao i ruž. 

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO