Jabuke za probavu koja radi kao sat

Koliko god čovjek bio zdrav, a naročito kada je bolestan, trebao bi bar jednom mjesečno uraditi dezinfekcioni dan tj. dan čišćenja organizma.

Preporučuje se zaista mnogo načina za čišćenje organizma, a mi ćemo vam ovdje predložiti način koji ćete izvesti uz pomoć jabuke u različitim oblicima.

Čišćenje organizma je potrebno izvesti prvenstveno zbog lošeg načina ishrane koji skoro svi godinama praktikujemo čime zapravo stvaramo velike količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se na taj način šire i apsorbuju u organizam.

Sastojci jabuke, prije svega pektin, djelovat će na vašu probavu kao spužva koja će ući u vaša crijeva te pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nagomilane, te ih na brz  i efikasan način izbaciti iz tijela.

Sve što je potrebno da uradite jeste da ujutro, čim ustanete popijete čašu prirodnog soka jabuke bez šećera u koji je potrebno dodati sok pola svježe cijeđenog limuna.

Najbolje da sok napravite sami od svježih jabuka, pomoću sokovnika. Sok pijte topao, na gutljaje, a ne odjednom.
Dva do tri sata posle toga pojedite dvije cijele jabuke sa korom. Za vrijeme ručka popijte čaj pripremljen od jabukove kore uz dodatak dvije kašičice meda.

Sat do dva nakon toga ponovo pojedite dvije do četiri cijele jabuke sa korom. Posle podne popijte ponovo čašu prirodnog soka jabuke. Za večeru pojedete tanjur tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak dvije kašičice meda.

Na taj način završavate vaš dan dezinfekcije prije svega digestivnog sistema i crijeva te cijelog organizma. U toku navedenog dana čišćenja ne treba konzumiratri nikakvu drugu vrstu hrane ili pića osim navedene.

Jabuke su jedna od najlakše svarljivih vrsta hrane. Ako budete redovno provodili dan čišćenja oporavit ćete svoju probavu, regulisati stolicu bilo da je previše rijetka ili previše česta. Ova metoda čišćenja preporučuje se svima ma koliko bili zdravi jer će vam dati potrebnu regeneraciju i čišćenje vašoj probavi, krvi i cijelom organizmu.

Čišćenje sa jabukama korisno je kod problema sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj te kod ekcema. Pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a takođe i na ubrazanje metabolizma te gubitak viška kilograma.

Ovaj način čišćenja organizma ako se primjenjuje jednom mjesečno ima preventivni i dezinfekcioni karakter, a za bolje rezultate poželjno je češće primjenjivati ovu metodu i to svakih sedam do deset, odnosno po potrebi.
Kada budete jeli jabuke potrebno ih je što bolje sažvakati. Ovo ne mora biti jedino korištenje jabuka za vaše zdravlje.

Jabuke je jedno od najzdravijih i ujedno najukusnih vrsta hrane koju čovek može konzumirati a izreka koja glasi: “Jabuka na dan doktor iz kuće van” stara je preko 150 godina.

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO