Sexy jesen

Lišće možda opada, ali vaš libido raste. Jesen je godišnje doba kad razina testosterona raste, pokazala su istraživanja. Porast hormona koji se odnose na seksualnu želju odnosi se i na žene.


Znanstvenici još nisu otkrili što je tomu razlog. Jedni smatraju kako tijelo u jesen proizvodi više testosterona jer se razina dnevnoga svjetla smanjuje, drugi kako je u pitanju instinktivno ponašanje koje smo naslijedili od naših davnih predaka. Bez obzira na uzroke, činjenica je kako baš u ovo godišnje doba radije ostajemo u krevetu, pa jedno vodi k drugome..


Fascinantan je i podatak kako, vjerojatno zahvaljujući povećanoj proizvodnji baš tih hormona, u ovo doba godine žene imaju deblji struk u odnosu na bokove nego u bilo koje drugo doba godine. To je pokazalo istraživanje Sveučilišta Simon Fraser u SAD-u. Iznenađujuće je i istraživanje koje je proveo list Perception, koje kaže kako muškarci smatraju da su žene privlačnije u hladnijim mjesecima.


Jedan od razloga zašto su im ženska tijela seksipilnija kada zahladi je u činjenici da ih trese testosteron, a druga da su ljeti često okruženi prizorima golišavih tijela pa ga u jesen i zimu lakše uoče.

Mirisi jeseni također utječu na želju. Alan Hirsch, liječnik i ravnatelj Instituta za istraživanje mirisa i okusa, tvrdi kako mirisi jeseni, a pogotovo hrane koju u ovo doba pripremamo u svojim domovima, kod muškaraca izaziva snažne asocijacije na dom, oni postaju nostalgični, opušteni, a time i spremniji na maženje.


Za hladnijih večeri, blizina partnera na kauču, uz kamin ili televiziju nije ništa neobično. Na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Hong Kongu proučili su i tu situaciju pa temeljem istraživanja zaključili kako osjećaj da vam je hladno potiče želju za bilo kakvim izvorom topline. Osjećaji među partnetima, bilo da dijele krevet ili šalicu toploga čaja se stoga isprepliću. Kada se ugrijemo, postajemo emotivniji. Rezultat je romantika u hladnim večernjim satima.

Jedno je istraživanje društvenih mreža i statusa koje dijelimo na njima otkrilo kako u Jesen poraste broj onih koji označe da su u vezi. U ljetnim mjesicima korisnici su u većem broju označavali kako su ponovno slobodni, što znači da su prekidali romantične veze u kojima su bili.Treba dodati kako je jesen idealno vrijeme za pravljenje djece. Statistički gledano, najviše ih se rodi 9 mjeseci kasnije, a uzrok tomu leži u činjenici da muškarci zbog velikih vrućina ljeti proizvode najmanje spermija, u odnosu na druge mjesece u godini.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...