Laneno sjeme protiv triglicerida

Ako u ishranu uvrstite lan, smanjićete visok nivo holesterola i triglicerida. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdelotvornija i najukusnija


Uz probleme sa kilogramima obično ide i visok nivo holesterola i triglicerida, a da biste se tog "paketa" rešili, probajte da u ishranu uvrstite lan. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdelotvornija i najukusnija. I tako svaki dan započnite sa zdravim i prijatnim obrokom.

Laneno seme je bogato vlaknima, što blagotvorno utiče na rad creva, ubrzava metabolizam i sprečava pojavu zatvora. Pošto produžava osećaj sitosti, dobar je saveznik mršljavljenja, a nutricionisti tvrde da smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi i do 50 odsto, a triglicerida između 25 i 60. I to nije sve, jer ga bogatstvo omega tri masnim kiselinama čini višestruko zdravim.


Lignani koji se nalaze u semenkama lana deluju preventivno i na pojavu srčanih oboljenja i osteoporoze, a imaju i antiupalni uticaj, pa efikasno ublažavaju tegobe usled artritisa i lupusa.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...