Povratite vitalnost i recite zbogom starosti

Osećate li početak starenja? Pokušavate li da pronađete savršenu kremu protiv bora? Osećate li krutost u zglobovima i mišićima ujutro dok ustajete iz kreveta? Iz godine u godinu gubite snagu i zdravlje?

Nikad nije kasno da povratite vitalnost, čak i bez posebnih napora. Jedan od načina su himalajske vežbe, koje skrivaju tajnu mladosti.

Hormoni u ravnoteži
Naše telo može naučiti kako da zaustavi proces starenja bez skupih lekova, krema i bolnih operacija. Himalajska joga aktivira energetske centre ili čakre, koji su povezani s endokrinim sistemom, koji upravlja hormonima, a usklađivanje tih centara postiže se primenom 48 vežbi uz kontrolu disanja.

Ono što himalajsku jogu čini jedinstvenom u odnosu na tradicionalni sistem joge je to što uklanja blokade na najfinijem nivou, a to su energetski kanali, kojih ima 72.000 i od čije protočnosti zavisi naše zdravlje.
Osim što pomlađuje, himalajska joga utiče na gubitak telesne težine, porast energije i seksualne moći, rast kose, „briše“ staračke mrlje i druge znakove starenja, vraća hormone u ravnotežu...

Put prosvetljenja
Za maksimum koristi preporučuje se holistički i moralni način života. To podrazumeva da treba da postanemo svesni svojih misli, govora i delovanja, ishrana treba da bude vegaterijanska, podrazumevaju se nenasilje i izbegavanje droga, alkohola i duvana.


Najbolja je praksa rano ujutru, oko izlaska sunca, jedan sat pre doručka ili u ranim večernjim satima pred večernji obrok. Himalajska joga omogućava da saznamo više o svom telu i umu, potencijalima i ograničenjima, donosi zdravlje, sreću i unutrašnji mir u svom svakodnevnom životu i osvetljava put samospoznaje i prosvetljenja.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...