Pantone paleta boja za jesen 2015

Ova jesen nam donosi defile nježnih, zagasitih nijansi narančaste, sive i kobaltno plave…. neutralne, zemljane tonove nalik opalom lišću koje će u novoj sezoni dozvoliti samo neonskoj narančastoj, ružičastoj i ljubičastoj da ih prodrma i osvježi.

“Paleta jesenskih boja duboko je ukorijenjena u zemljane tonove, ima nekoliko različitih lica, pa čak i androginost koja se može nositi na jedan sofisticiran način koji pristaje jednako i ženama i muškarcima. Ovo je prvi put da imamo jednu unisex paletu,” izjavila je Leatrice Eisman, ispred kompanije Pantone koja sada već tradicionalno plasira trendove u sferi boja.

Svake godine, tik pred novo FW izdanje, Pantone kompanija,  koja je apsolutni autoritet u sferi boja, plasira paletu boja koje će dominirati u novoj sezoni.

Pa koje ćemo to boje nositi najesen?

Močvarno zelenosivu (Desert Sage), golublje plavu (Stormy Weather), oker žutu (Oak Buff), ciglu (Marsala), plavozelenu (Biscay Bay), zagasito plavu (Reflecting Pond), neonsku narančastu (Cadmium Orange), ružičastu (Cashmire Rose) i toplu ljubičastu (Amethyst Orchid)… Ove boje predstavljaju tople nijanse zemljanih boja koje će vještim korištenjem na različitim printovima dati svakom izdanju jedan decentan ali i samouvjeren look.


A s obzirom na to da su dizajneri ove jeseni nadahnuti američkom poviješću: od zavodljivih 20-ih godina prošlog stoljeća, preko boho hippie ere do modernih 60-ih i 70-ih očekujte vidjeti pliš, svilu, te pamuk obojen u otmjeni dezen nalik tapiseriji iz neke istočnjačke kulture.


Njujorški Tjedan mode počinje 10. rujna! Tik-tak!

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...