„Čudesni melem“ za skoro sve bolesti

Ovim melemom mogu se liječiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i opekotine.

Melem je bezopasan, ne može naškoditi.

Krema je jednostavna za pripremu, a korisna je za liječenje niza bolesti.

Sastojci:
  • 1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)
  • 400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)
  • 60 grama pčelinjeg prirodnog voska

Priprema:

U lonac stavite ulje, pa u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kad začujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Počet će pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Kada smjesa postane tamnosmeđa, sklonite je sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu. U frižideru može stajati i do deset mjeseci.

Kada koristite ovaj melem kod upale sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike ovog melema tri puta na dan prije svakog obroka.


U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite na bolno mjesto. Melem se takođe koristi i za jačanje noktiju, te tretman hemeroida.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...