Cimet - ubrzava rast kose, čisti ten...

Cimet je daleko poznat kao dodatak jelima i frapeima, ali se takođe vijekovima, u Kini i Indiji, koristi pri liječenju gripa i želudačnih problema.

Rast kose

Jedan od načina za podsticanje rasta kose uz njegu glave jeste maska od cimeta. Pomješajte dvije kašike cimeta i meda s pola šoljice maslinovog ulja. Dodajte jaje da bi se mješavina zgusnula i potom sve utrljajte na vlažnu kosu i ostavite 10–15 minuta. Nakon toga, isperite šamponom.

Loš zadah

Ukoliko imate problema sa zadahom iz usta, jednostavno pojedite štapić cimeta, ili popijte vodu koju ste zakuhali i u nju ubacili ovaj začin.

Sjaj za usne

Za početak na usne stavite malo vazelina. Utrljajte malo cimeta na usne i ostavite da stoji minut - dva. Osjetit ćete kako vam usne blago trnu, ali efekt će biti sjajan. Nikad ne stavljajte cimet direktno na kožu jer može doći do iritacije.

Maska za lice

Očistite lice od akni proizvodom na bazi cimeta koji ste sami napravili. Pomješajte tri kašike meda i jednu cimeta. Kad smjesa postane dovoljno gusta, nanesite je na lice. Cimet će spriječiti bakterijske akne, a med će pomoći pri hidrataciji kože.

Uklanjanje suve kože


Kako biste uklonili stare slojeve kože i povratili joj sjaj, dovoljno je da nanesete smjesu morske soli, bademovog ulja, meda i mljevenog cimeta.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...