RIJEŠITE SE ZUBNOG KAMENCA PRIRODNIM PUTEM!

Iako je poželjno ići redovno zubaru, manje naslage i kamenac možete i sami rešiti. Naslage od kamenca ne samo da izgledaju ružno, već mogu i da izazovu velike probleme. Evo kako da se rešite ovog zubnog neprijatelja prirodnim putem…


Zubni kamenac je tvrda naslaga na zubima nastala mineralizacijom plaka koja se s vremenom taloži.

Ukoliko spadate u grupu ljudi, koji na sam spomen stomatologa kreću da se tresu od straha, onda su prirodna rešenja za uklanjanje kamenca idealna za vas:

Recept 1

Sastojci:
  • 30 grama orahove ljuske i malo vode
Priprema:

Potrebno je staviti ljuske oraha u lonac, dodati vodu i kuvati do 15 minuta. Umočite četkicu za zube u dobijenu smesu i perite njom zube 5 minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima.Recept 2


Sastojci:
  • 4 kašičice semenki suncokreta
  • 4 kašičice cveta lipe
  • 1 litra vode
Priprema:

Stavite sastojke u posudu, prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube ovom mešavinom nakon svakog jela.

Recept 3

Jabukovo sirće se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca, ali samo jednom nedeljno. Stavite malo jabukovog sirćeta u usta, mućkajte i trljajte zube četkicom. Ispljunite.

Temeljno isperite usta vodom da se ne bi oštetila zubna gleđ.Recept 4


Uzmite tri kašičice lišća gorskog pelina pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostaviti da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procediti i prati zube tom tečnošću više puta na dan.

Imaćete lepe i zdrave zube bez kamenca.

Recept 5

Soda bikarbona vam takođe može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu četkicu i njom očistite kamenac. U sodu bikarbonu možete dodati i malo soli, pa protrljajte zube.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...