Suplementi za mršavljenje

Svi oni koji vode bitku sa viškom kilograma sigurno su više puta poželeli da postoji magična tabletica koja će im rešiti sve probleme. Mnoge reklame prozvoda multimilionskih kompanija tvrde da imaju upravo to. Otkrivamo vam istinu o raznim dodacima koji nam “pomažu” da smršamo.

Postoji nebrojeno mnogo suplemenata za mršavljenje, a tu spadaju razni čajevi, tablete, a odnedavno i magična čokolada koja nam pomaže da izgubimo kilograme. Svi ovi preparati rade na nekoliko načina: suzbijaju apetit, ubrzavaju metabolizam ili sprečavaju telo da apsorbuje masti koje unosimo. Evo nekoliko veoma bitnih činjenica koje treba da znate pre nego se upustite u kupovinu preparata za mršavljenje.


Biljni preparati

Gorka narandža se u ove svrhe koristi vekovima na raznim stranama sveta. Njenom konzumacijom na prirodan način telo otpušta hemikaliju sinefirn koja podiže energiju i suzbija apetit. Ova hemikalija s druge strane može imati i veoma štetne posledice jer uzrokuje povišeni krvni pritisak koji sa sobom nosi mnogo rizičnih stanja.

Ekstrakt kaktusa se može naći kao pomoć pri mršavljenju u vidu tečnosti, kapsula pa čak i kao lizalo. Prvobitno, ovaj ekstrakt je korišten od strane afričkih lidera za vreme dugotrajnih putovanja. On deluje tako da podiže nivo energije u mozgu koja telu poručuje da mu hrana nije potrebna. Ovo je jedan od najpopularnijih suplemenata za mršavljenje u Americi.

Budite oprezni

Nemojte misliti da je sve što se prodaje po apotekama bezbedno i efektno. To je daleko od istine. Mnogi biljni suplementi koji se prodaju po apotekama nisu odobreni niti ispitani od državnih institucija koje se time bave, tako da u većini slučajeva mi ne znamo kakvo delovanje ti proizvodi imaju. Posebno budite oprezni sa proizvodima stranog porekla, onlajn i TV kupovinom.
Najsigurniji ćete biti ukoliko vam tablete za mršavljenje propiše vaš lekar i to one lekove koj snižavaju BMI, a za to ćete morati raditi testove koji će pokazati da li ima razloga za ovakve lekove. Čak i ako vam lekar da recept za lekove ovakvog tipa obavezno se pridržavajte propisane doze jer u suprotnom može doći do mnogo komplikacija kao što su ubrzan rad srca , nesanica i mnogi drugi.

Uvek se vraćamo na onu staru koju smo u našim člancima ponovili nebrojeno puta. Ako želimo kilograme izgubiti na zdrav način jedina opcija je zdrava i uravnotežena ishrana u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću. Prečica nema.
Jedina mala tajna koju možete koristiti da ubrzate metabolizam od ranog jutra jeste kofein. Popijte na prazan želudac šolju crne kafe bez ikakvih dodataka i na taj način ubrzajte metabolizam.

Journal De Luxe