Najbolja njega kovrčave kose

Bez obzira imate li ravnu ili kovrčavu kosu ona treba vašu punu pozornost i njegu kako bi što duže bila lijepa, sjajna i bez oštećenih vrhova. Svaki tip kose ima svoja pravila kojih se treba pridržavati, pa tako i kovrčava kosa. Pročitajte korisne savjete koji će vam pomoći njegovati kosu.
Svaka žena koja ima ravnu kosu želi imati kovrče, a svaka žena koja ima kovrče želi imati ravnu i ispeglanu kosu. Poznato je kako čovjek uvijek želi ono što nema, a svi koji imaju slatke i nedoljive kovrče mogu odahnuti, jer postoji način kako ih držati pod kontrolom i da uvijek izgledaju lijepo.
Kovrčava kosa ima više volumena nego ravna, a pored toga svi oni koji imaju prirodne kovrče ne moraju kosu prati svaki drugi dan. Kosa se manje masti i zbog toga je zahvalnija za održavanje. S druge strane kovrčava kosa nikada nije na svom mjestu, a ako se ne ošiša kako treba ona može ići na sve strane.
Izbjegavajte peglanje kose jer pegla po pravilu isušuje kosu bez obzira bila ona ravna ili kovrčava. Zaštitite svoju kosu od negativnih utjecaja i držite ju zdravom što je dulje moguće. Umjesto pegle zavežite kosu u rep ili napravite ležernu punđu.Ako baš želite imati ravnu kosu, otiđite kod frizera koji će vam staviti i posebna sredstva kako se kovrče ne bi vratile. Nažalost ako nema puno vlage u zraku velika je mogućnost da će se one vratiti čim izađete van. Izbjegavajte učestalo ravnanje kose.
Kako bi natjerali svoje nestašne kovrče na poslušnost posegnite za preparatima namjenjenima za takav tip kose. To su regeneratori koji u sebi sadrže silikon, koji se ne ispiru te koji zaista njeguju vašu kosu. To su sve proizvodi koje bi uvijek morali imati ako želite ukrotiti svoje kovrče.
Umjesto četke koristite češalj za kosu, a kada su u pitanju frizure radite ih slojevito kako ne bi izgledali smiješno. Vaše će kovrče biti savršene, a vi ćete biti zadovoljni njihovim izgledom i po prvi puta ne poželjeti da imate ravnu kosu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...