Malo drugačija limunada

Limunada je dobro poznato, osvježavajuće piće koje nam najviše prija u ljetnim danima. Ipak, kako je bogata vitaminom C, možete ju piti i sada, kada vrebaju virusi prehlade i gripe.


U biti za limunadu vam nije potrebna posebna prigoda, valja ju popiti kada god je čovjek u mogućnosti.
Da bi, ako je redovno pijete, izbjegli monotoniju u ispijanju limunade predlažemo vam ovaj super recept za limunadu malo drugačiju od ‘obične’. Naime, nemali je broj onih koji eksperimentiraju sa ovim zdravim napitkom, na način da dodaju drugo voće, arome i slično. Ovom prilikom ćemo vas uputiti kako da u limunadu dodate crveni smrznuti ribiz, i na taj način dobijete sasvim drugačiju limunadu.


Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove limunade su šaka crvenog ribiza, nije bitno dali je riječ o zamrznutim ili svježim bobicama, 4 do 6 komada limuna, šećer ili med po želji, led i voda.
Pripremite ovu limunadu tako da limun prvo dobro operete. Nakon toga limun trebate isjeći na četvrtine i takvog, neoguljenog baciti u posudu ili bokal. Limun iscijedite pomoću veće drvene žlice, najbolje uz pomoć kuhače. Dodati šećer ili med i nastaviti cijediti. Nakon toga u sve to dodajte bobice ribiza i ponoviti postupak dok se sve ne ujedini. Dodati vodu, promiješati i dodati led.
Ako imate, u dobiveni napitak ubacite i par listova svježe mente. Čestitamo, dobili ste fantastično ljetno piće! Napominjemo da je ovaj vitaminima bogati napitak dobar u svako doba, sa tim da u svježijim mjesecima iz recepta izbacite led.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...