Kako da ublažimo dejstvo pomračenja Sunca 20. marta 2015. godine

Pomračenje Sunca je ovoga puta 20. marta 2015. godine u 10.39h, maksimalno na poslednjem stepenu poslednjeg znaka u horoskopu.
Reč je o znaku koji nosi iskustvo svih ostalih znakova - Ribama i to poslednjem 29. stepenu ovog mističnog znaka. Inače, 29. stepen je stepen mudrosti, stepen koji se vezuje za vidovitost. Kraj jednog i početak drugog znaka nose simboliku završavanja nečega što predstavlja osnovu za sve novine koje slede, a one će biti i velike i brze.
Ovo pomračenje je otuda drugačije, jer donosi iskustvo svih ostalih znakova i ukazuje da je pred nama završetak nečega. U pitanju je nešto što je bilo neophodno da se završi kako bi odmah zatim počelo nešto novo. Taj - početak početka - najavljuju i Mesec i Sunce koji istog dana, u razmaku od nekoliko sati, ulaze u Ovna.
Pomračenje će trajati 2 minuta i 45 sekundi, a njegovo delovanje biće najsnažnije u narednih dva i po meseca. Kad je reč o osobama koje su rođene oko 20. marta, na njih će ove promene uticati i mnogo duže.
Pomračenje će doneti najviše novine najviše osobama koje su rođene nekoliko dana pre njega - već oko 15. marta, kao i nekoliko dana posle 20. marta. Dakle, najviše onima koji imaju Sunce pri kraju Riba i kraju Ovna, kao i onima koje su rođene oko nekoliko dana pre i posle 22. septembra.
Osetiće ih i osobe u znaku Blizanaca, rođeni oko 20. juna i početkom znaka Raka oko 22, 23. i 24. juna, kao i oni koji su rođeni oko 21. decembra. Promene koje njima nastupe biće značajne i mada u početku mogu budu i naporne i ne uvek lake, ako ih prihvate i prilagode im se, mogu doneti i povoljnu promenu. Sve će zavisiti od svesti i od inicijative osobe. Osobe koje rade na sebi, koje su sklone da rade neku vrstu pročišćenja, ili čišćenja od negativnih uticaja, lako će se izboriti sa negativnom energijom i neće osetiti iscrpljenost, ni apatiju, bezvoljnost ili tugu.
Dobro je na kratko dok traje pomračenje oko 10.36h napraviti pauzu. Tada se opustite i vizuelizujte da negativna energija odlazi od vas i da se utapa u vodu, jer je reč o znaku Riba, vodenog znaka. Zamislite da vaša negativna osećanja tonu u duboku vodu, da strah ili osećanje tuge, ili neka druga negativna emocija tone i nestaje. Osetićete lakoću, a negativna energija neće se odraziti na vas. Ta vizualizacija bi trebalo da se radi za vreme pomračenja u 10. 36 minuta na ovim prostorima i da potraje tri minuta. To je jedan od načina da se oslobodimo trereta prošlosti i da uđemo u novi znak, a novu astronomsku godinu započnemo smelo i poletno, koliko god to želimo. Nekome će ono doneti i pozitivne promene, posebno onima kojima će praviti povoljne aspekte na natalno Sunce ili Mesec, kao što su to oni koji su rođeni oko 21. novembra i oko 22. jula.
Dobro bi bilo da ne žurimo sa novinama u narednim nedeljama, ali da - ako bez najave dođu - budemo svesni da su nam one iz nekih razloga bile potrebne. Bez promena nema ni napretka, a kako je Mars u aktivnom znaku Ovna, imaćemo i hrabrosti i snage da se nosimo sa svim onim što nam dolazi. Ne treba posustati, jer će i promene koje ne deluju baš dobre biti tako za nas manje naporne i ipak savladive.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...