Donosimo vam vodič za odabir idealne četkice za nanošenje maskare

 

ljepota_savjeti_preporuka_maskara_četkica_trepavice_magazin

Kako odabrati idealnu maskaru ovisno o tipu trepavica? U nastavku donosimo vodič

Koja je vaša omiljena maskara? Iako pretpostavljamo da je većina vas do sada našla svoj idealan primjerak, odnosno maskaru s formulom i četkom koja vam najviše odgovara, mnoge žene i dalje muku muče s pronalaskom maskare koja će im pružiti željeni efekt - dugačke trepavice, guste trepavice, uredno razdvojene trepavice ili nešto drugo. Kako bismo vam olakšali potragu za maskarom koja će udovoljiti vašim potrebama, donosimo vam vodič za odabir idealne maskare, točnije četkice za nanošenje maskare na trepavice.

 

Maskara s velikom i debelom četkicom

Ako imate dovoljno guste i uvijene trepavice i samo želite otvoriti pogled i naglasiti trepavice, za vas je idealna maskara ona koja ima veću i deblju, najčešće okruglu četkicu ili četkicu u obliku elipse. Takva četkica dodatno će uviti trepavice i izdužiti ih pa se na taj način izvlači maksimalni volumen i dužina.

 

Maskara s dugačkom i tankom četkicom

Ako su vaše trepavice kratke i tanke, vjerojatno će vam najviše odgovarati što uža maskara sa spiralnom četkicom. Kratka, a gust vlakna na četkici doprinijet će jednostavnijem i urednijem nanošenju maskare, pri čemu će zahvatiti cijelu dlačicu od korijena do vrhova. Ovom četkicom moći ćete zahvatiti i najmanju trepavicu pa ćete na taj način doprinijeti i voluminoznosti, a ako želite dramatičniji izgled, uvijek ju možete nadograditi.

 

Maskara s ravnom četkicom s vlaknima jednake dužine

Maskara s ravnom četkicom dobar je izbor kada želite definirati izgled trepavica, ali zadržati prirodan izgled. Ravnomjerno ćete rasporediti maskaru, odvojiti ih i postići uredan i elegantan završetak. Pri nanošenju je važno prvo se koncentrirati na korijen, a potom na vrh trepavica. Dobar je izbor za kratke trepavice.

 

Maskara sa zakrivljenom četkicom

Ovakva je maskara izvrstan izbor za ravne, a duže trepavice kojima nedostaje volumena. S ovakvim maskarama "otvorit ćete oko" i vrlo brzo cijelu šminku učiniti svježijom.

 Maskara s četkicom u obliku pješčanog sata

Ako imate ravne i kratke trepavice, četkica u obliku sata s dužim i kraćim vlaknima (zupcima) bit će vam najbolji prijatelj. Ovakva četkica preporučuje se za postizanje volumena jer takvi zupci uspijevaju zahvatiti korijen trepavice, a oblik pješčanog sata (kombinacija duljih i kraćih zubaca) omogućuje vam da maskaru jednolično rasporedite po cijelim trepavicama. Odaberete li maskaru s četkicom u obliku pješčanog sata, pripazite na nanošenje jer ono može biti malo neurednije od nanošenja pomoću četkice s kraćim i rjeđe raspoređenim vlaknima.

Maskara s gumenom četkicom

Gumene četkice koje su najčešće napravljene od polimernih materijala idealan su izbor ako volite onaj mokri izgled trepavica kada tek nanesete maskaru jer vam one omogućavaju da nanesete veću količinu maskare na trepavice u kratkome roku. One su dobre za razdvajanje trepavica i dramatičniji izgled, a morate pripaziti samo na to da se dobro osuši. Ove su četkice fleksibilne i omogućavaju vam ugodnije nanošenje.

 

Tanka četkica s užim vrhom

Četkica sa šiljastim vrhom omogućuju vam najurednije nanošenje maskare, a prigodne su za dodavanje volumena i dužine trepavicama. Trepavice se s par slojeva doimaju puno gušćima, a pritom su uredno razdvojene, bez stvaranja grudica. Ovakav oblik četkice, baš kao i onaj u obliku pješčanog sata, zahvaća i kratke i dugačke trepavice.

Maskara s četkicom u obliku slova S

Maskara s četkicom u obliku slova S uvija trepavice i produljuje ih, ali i pruža volumen. Ako želite naglasiti oči i postići dramatičniji izgled, ova će vam maskara u tome pomoći, samo je potrebno nanijeti ju u nekoliko slojeva.

Koja je vaša idealna maskara?

(zenskirecenziraj)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...