Kako će Merkur u Biku utjecati na svaki horoskopski znak?

 

2024_ASTRO_ASTROLOGIJA_BIK_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_MERKUR_MERKUR-U-BIKU_PLANETA_KOMUNIKACIJE

Planeta komunikacije povlači nove poteze, a kada otkrijete kako će Merkur u Biku 2024. uticati na svaki horoskopski znak, možete maksimalno iskoristiti ono što slijedi.

 

Budući da je Merkur planeta komunikacije i kognitivne funkcije, on ima veliki uticaj na vaš svakodnevni život. A kada planeta uđe u sljedeći horoskopski znak, ona poziva svježu energiju u vaš život i usmjerava vaš fokus na nešto novo. Merkur je planeta koja voli da posmatra, uči, sakuplja i računa, zbog čega preferira brzu, logičnu i intelektualnu energiju svoja dva vladajuća horoskopska znaka – Blizanaca i Djevice.

 

“Merkur u Biku od 15. maja do 3. juna.”

 

Međutim, kada Merkur uđe u fiksni zemljani znak Bika, to mijenja prirodu načina na koji razmišljamo i percipiramo na duboko primjetan način. Bik preferira da stvari budu prizemljene, stabilne, strpljive i praktične. Umjesto da provlači kroz činjenice, Merkur u Biku radije uspori, odvoji vrijeme i planira unaprijed prije donošenja bilo kakve veće odluke.

 

Budući da Bik vlada nad pet čula (vid, zvuk, ukus, dodir i miris), Merkur u Biku teži da život bude življi, ohrabrujući vas da zastanete i pomirišete ruže. Na kraju krajeva, Bikom vlada ljubavna planeta Venera.

 

Kada je Merkur u Biku, veća je vjerovatnoća da ćemo biti promišljeni, odlučni i da ćemo uzeti vremena da se odlučimo. Kada je planeta glasnik u laserski fokusiranom fiksnom znaku, poput Bika, lakše ćete pratiti planove i postići svoje ciljeve.

 

Ove godine, sezona Bika pokrenula je velike promjene i transformacije, posebno nakon što Merkur uđe u Bika. Merkur će se 17. maja izjednačiti sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji, što bi moglo da iznese neprijatne informacije na površinu. Čuvajte se borbenih razgovora i spornih diskusija u ovo vrijeme! Srećom, mjesec će istog dana biti u znaku Djevice, olakšavajući tok naših emocionalnih reakcija.

 

Do trenutka kada Merkur formira sekstil sa Saturnom – planetom discipline i posvećenosti – 27. maja, imaćete moć da postavite neke dugoročne planove. Međutim, ovi planovi se mogu, ali i ne moraju promijeniti, posebno kada Merkur udruži snage s nepredvidivim Uranom 31. maja. Ovo bi moglo izbaciti neke velike zaključke i iznenadne spoznaje iz vašeg uma, ali će vjerovatno takođe inspirisati pobunu i prkos. Na kraju krajeva, Uran je planeta revolucije, a kada se sretne sa Merkurom, inspiriše revolucionarne ideje.

 

Neposredno prije nego što se ovaj tranzit završi, Merkur će biti u sekstilu sa Neptunom, što će dovesti do nevjerovatnog intuitivnog uvida. U astrologiji, 29. stepen je poznat kao “stepen sudbine”, jer predstavlja poslednji pritisak prije nego što planeta uđe u sledeći horoskopski znak. Ovo može izazvati vrhunske trenutke i donijeti osjećaj konačnosti nečemu o čemu već dugo razmišljate. Srećom, Neptunov uticaj može dovesti do empatije, kreativnosti i praštanja.

 

Ovan

Možda ćete uskoro napraviti velike finansijske poteze, jer će Merkur ući u vašu drugu kuću novca i materijalnih dobara. Sljedeće tri sedmice mogli biste kupovati za stvari koje niste mislili da ćete ikada posjedovati. Neki neočekivani prihodi mogu pogoditi vaš bankovni račun kada to najmanje očekujete. Međutim, ne radi se o tome koliko novca imate, već o tome šta radite sa svojim novcem. Dozvolite ovom tranzitu da vam pomogne da preispitate ono što najviše cijenite i čemu dajete prioritet.

 

Bik

Pripremite se za pojačanje intelektualnog i mentalnog znanja, jer će Merkur aktivirati vašu prvu kuću sebe. Sljedeće tri sedmice ćete se možda osjećati motivisani da se izrazite, naučite nove stvari i podijelite svoju stručnost. Možda ćete biti šokirani inovativnim idejama koje generišete i iznenađujućim potezima koje ćete povući, jer vas Merkur pretvara u revolucionarnog vođu.

 

Blizanci

U naredne tri sedmice vidjećete ono što prije niste mogli. Kada Merkur prođe kroz vašu 12. kuću duhovnosti i podsvjesnih istina, to će pojačati vašu potrebu za introspekcijom i dubljom kontemplacijom. Vaši snovi će vjerovatno postati izuzetno živopisni, donoseći uvid koji može u potpunosti promijeniti vašu percipiranu stvarnost. Budite posebno svjesni onoga što dijelite i sa kim to želite podijeliti, jer je 12. kuća takođe mjesto gdje nevidljivi neprijatelji žive i dišu.

 

Rak

Uskoro ćete se umrežiti i steći naklonost nesuđenih pristalica, jer Merkur ulazi u vašu 11. kuću društvenog angažmana. U naredne tri sedmice, Merkur će povećati vašu sposobnost da doprete do masa i izazove revoluciju u svakome koga inspirišete. Odlično je vrijeme da predvodite pokrete, povežete se sa osobama koje imaju isto mišljenje i sanjate velike snove. Na kraju krajeva, 11. polje je mjesto gdje zaista imate moć da manifestujete napredak i popularnost.

 

Leo

U naredne tri sedmice ćete praviti neke uzbudljive PR poteze, jer Merkur ulazi u vašu 10. kuću profesionalnih aktivnosti i karijere. Za to vrijeme, vaše ideje će biti izložene, gdje će vaši nadređeni moći vidjeti sav posao koji ste radili. Pripremite se da napravite velike korake u svojoj karijeri, posebno ako se prebacujete s jednog posla na drugi ili s jednog projekta na drugi. Neočekivani razvoj događaja se sprema, a do kraja ovog tranzita možda ćete objaviti veliko saopštenje za javnost.

 

Djevica

Uskoro ćete vidjeti svijet novim očima, jer Merkur putuje kroz vašu devetu kuću avanture i duhovnog istraživanja. Sljedeće tri sedmice, Merkur u Biku će vas odvesti u daleke zemlje i uvesti vas u filozofije koje proširuju um. Imate moć da objavite nešto što mijenja svijet ili širi informacije o onome u šta vjerujete. Možda ćete se čak vratiti na studije ili ponovo pokrenuti svoje obrazovanje.

 

Vaga

Uskoro ćete dobiti moćnu priliku da uložite svoje vrijeme, energiju i novac u nešto plodonosno. Kada Merkur uđe u vašu osmu kuću transakcija i transformacija, inspirisaće vas da produbite svoje obaveze u cilju dugoročnog rasta. Međutim, to će takođe dovesti do snažnih spoznaja i otkrivanja brižljivo skrivanih tajni, jer je osma kuća u kojoj vladaju skrivene informacije.

 

Škorpija

Vaš društveni život uskoro će ubrzati, jer Merkur podstiče vašu sedmu kuću partnerstva. Ovo će povećati vašu želju da se povežete sa nekim na nivou jedan na jedan, inspirišući inovativne veze sa partnerom, prijateljima i poslovnim saradnicima. Međutim, to bi takođe moglo donijeti neke neočekivane neprijatelje i izazivače, jer sedma kuća vlada i saveznicima i protivnicima. U svakom slučaju, vaše veze će biti izvor iznenađenja u naredne tri sedmice.

 

Strijelac

Pripremite se za porast produktivnosti, jer Merkur zvanično ulazi u vašu šestu kuću zdravlja, posla i rutine. Ovo će vas inspirisati da postanete efikasniji sa svojim vremenom i resursima, omogućavajući vam da maksimalno iskoristite svoje svakodnevne rituale. Takođe će povećati količinu iznenađenja koja se dešavaju dok ste na svom radnom mjestu. A ako želite da maksimalno iskoristite ovaj tranzit, zakažite posjetu svom ljekaru i ojačajte svoju vezu uma i tijela.

 

Jarac

Sa Merkurom u znaku Bika, prodirete u dublji sloj svog umjetničkog rezervoara. Sljedeće tri sedmice ćete se možda osjećati više inspirisanim da se igrate, zabavljate i kreirate radi stvaranja. Merkur aktivira vašu petu kuću kreativnosti, zabave i samoizražavanja, podstičući vas da bojite izvan linija i oslobodite svoju maštu da je cijeli svijet vidi. Sljedeće tri sedmice imate moć da kreirate svoje sljedeće remek-djelo.

 

Vodolija

Vaš porodični život uskoro će postati užurbaniji, jer Merkur ulazi u vašu četvrtu kuću doma i porodice. Ovo bi vas moglo inspirisati da više vremena provodite iza zatvorenih vrata, gdje možete brinuti o svom ličnom prostoru i njegovati svoje najbliže veze. Međutim, može doći do velikih iznenađenja koja utiču na vašu porodičnu dinamiku i vaš odnos sa porodičnim okruženjem. U naredne tri sedmice preispitujete svoje razumijevanje ljubavi i sigurnosti.

 

Ribe

Pripremite se za priliv komunikacije, jer će Merkur aktivirati vašu treću kuću komunikacije, komšijskih interakcija, bliskih prijatelja i braće i sestara. Možda ćete imati nekoliko šokantnih razgovora tokom ovog vremena ili ćete se osjećati preplavljenim količinom mailova i poruka. Mogli biste čak podijeliti iznenađujuću istinu sa svojim lokalnim poznanicima, uzrokujući da tračevi krenu. Sljedeće tri sedmice druženje je u fokusu.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...