3 jednostavne vježbe za žene starije od 40 godina

 

tiktok_zdrav-život_vježbanje_fitness

Fitness stručnjakinja Petra Genco na društvenim mrežama dijeli kratke videozapise o različitim vježbama.

 

U videozapisu je podijelila tri jednostavne vježbe za svaki dan za žene starije od 40 godina koje dugo nisu vježbale. Vježbe koje je Genco izdvojila vrlo su jednostavne i za njih vam neće biti potrebna nikakva dodatna oprema.

 

Izdvojila je jednu vježbu za cardio, jednu za noge i jednu za gornji dio tijela. Genco je svaku vježbu na videozapisu odradila tri puta, a napisala je da je potrebno napraviti dva ponavljanja. Dakle, svaku od ovih vježbi potrebno je napraviti šest puta u danu.

@petragenco Try these beginner easy exercises at home to get you moving, if you’ve not exercised for a long time. 🤗 #fitness #homeworkout #exercise #getfit #health #over40 #menopause ♬ Fireball (Dance Mix) - DJ ReMix Factory

Kako izgledaju vježbe?

Za kardio vježbu, ruke oslonite na stolicu, a noge savijte u koljenima i naizmjenično podižite prema gornjem dijelu tijela. Vježbu za noge odradite pokraj stolice ili drugog mjesta na kojem možete sjesti. Na početku ove vježbe, stojite uspravno s rukama prekriženima na prsima, a leđima okrenutima od stolicu ili kauča na koji ćete sjesti. Potom samo sjednite na kauč, pa ustanite i ponovite radnju.

 

Posljednja je vježba za gornji dio tijela pod nazivom standing bicycle crunches, u kojoj opet podižete koljena prema gornjem dijelu tijela, dok istovremeno trenirate suprotnu ruku i nogu.

(index)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...