Menopauza: ovo je najbolje ulje za ublažavanje simptoma, a ne samo valunga

 

zdravlje_žena_menopauza_soja_valunzi_pad-hormona_ulje-noćurka

Pojam menopauza odnosi se na prirodni pad proizvodnje ženskih reproduktivnih hormona i kraj menstrualnog ciklusa žene.

 

Obično počinje u 40-im ili 50-im godinama života, a za neke je žene to bolno i iritantno razdoblje.

 

Neki su istraživači, međutim, identificirali dodatak na bazi ulja koji može pomoći u liječenju simptoma.

 

Biljke i dodaci prehrani obično se koriste za upravljanje simptomima menopauze, a jedan od njih je noćurak, ili ulje jaglaca, dodatak koji može smanjiti simptome menopauze i olakšati bolove.

 

Ulje noćurka dostupno je kao gel i ulje u boci. Stručnjaci preporučuju da odrasli uzimaju 500 mg dnevno, međutim pacijenti bi se trebali posavjetovati s liječnikom prije upotrebe ulja.

 

Uvijek je preporučljivo posavjetovati se sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg suplementa, čak i ako je prirodan.

 

Moguće kontraindikacije i nuspojave

 

Kratkotrajna uporaba ulja općenito je sigurna za većinu odraslih, a prijavljene nuspojave su rijetke, ali mogu uključivati ​​mučninu i bol u želucu.

 

Ulje noćurka može negativno utjecati na neke lijekove za HIV.

 

Stoga je uvijek dobra ideja razgovarati sa svojim liječnikom prije uzimanja ovog dodatka prehrani, osobito ako uzimate druge dodatke prehrani ili lijekove.

 

Pročitajte: Saveznik ženskog zdravlja:Koliko magnezija treba našem tijelu nakon 40-e


Osim ulja noćurka, soja, koja se može pohvaliti bogatom zalihom izoflavona i strukturno je slična hormonu estrogenu, također može imati slab estrogenski učinak u tijelu.

 

Mnogi uobičajeni simptomi menopauze povezani su s padom ovih hormona, stoga se vjeruje da soja pomaže u ublažavanju simptoma zbog svojih endokrinih svojstava.

 

S druge strane, ne preporučuje se u slučajevima kada imate problema sa štitnjačom.

(novilist)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...