Poruka dana: “Svaki dan je poseban. Sutra nije garancija, živite danas!”

 

Keanu-Reeves_magazin_lifestyle_atma_poruka-dana_motivacija_mudrosti

“Pomozite nekome. Morate živjeti svaki dan kao da vam je posljednji. Nitko se nikom ne smije, nitko ne zastane da se na trenutak divi prirodi. Svatko brine svoju brigu i hrli ispuniti što više zadataka, kao strojevi. Svaki dan je poseban i tako ga treba doživljavati. Sutra nije garancija, živite danas!”

 

Kad izađete na ulicu, bacite pogled i odmah ćete primijetiti – svatko ide svojim putem, nitko ni s kim ne razgovara, svi mehanički hodaju ulicama, sa slušalicama u ušima, u svom svijetu i svojoj glazbi.

 

Nitko se nikom ne smije, nitko ne zastane da se na trenutak divi prirodi … Svatko brine svoju brigu i hrli ispuniti što više zadataka, kao strojevi.

 

Ovo je primijetio i slavni glumac Keanu Reeves.

 

To ga je pogodilo pa se je poželio svima obratiti preko društvenih mreža, u nadi da će doprijeti do svijesti ljudi:

 

“Vidite ove ljude iza mene? Oni žure na posao i ne obraćaju pažnju ni na što. Ponekad smo toliko posvećeni svakodnevici, da zaboravimo da odvojimo vrijeme da uživamo u ljepoti života. Kao da smo zombiji.

Osvrnite se i izvadite slušalice iz ušiju.

Kažite nekome “Bok”, zagrlite nekog tko izgleda kao da pati.

Pomozite nekome.

Morate živjeti svaki dan kao da vam je posljednji.

 

Ono što ljudi ne znaju o meni jest da sam prethodnih nekoliko godina bio u depresiji. Nikome nisam pričao o tome. Morao sam sam naći put da izađem iz depresije. Osoba koja me je sprječavala da budem sretan bio sam JA. Svaki dan je poseban i tako ga treba doživljavati.

 

Sutra nije garancija, živite danas!”

(atma)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...