Eterično ulje limuna... proizvod koji je uistinu bogat resursima

 

bore_kosa_eterična-ulja_limun_strije_zrela-koža_sunčane-pjege_ljepota

Eterično ulje limuna ubrzava zacjeljivanje i potiče regeneraciju stanica. Upravo zbog toga je indicirano u borbi protiv bolesti poput akni.

 

Općenitije, može se koristiti za sve nesavršenosti nečiste kože kao što su prištići i miteseri, nanoseći malo izravno na to područje ili koristeći ga za domaću astringentnu masku s 1 čašom zelene gline, 1 žličicom meda, 1 ekstra djevičanskog maslinovog ulja, ½ čaše mineralne vode i 4-5 kapi eteričnog ulja limuna.

 

Nakon miješanja, smjesu treba ostaviti 10 minuta.

 

Alternativno, možete koristiti 3 žlice jogurta u kombinaciji sa 6-7 kriški krastavca i 4/5 kapi eteričnog ulja limuna, a sve treba namazati na lice najmanje 20 minuta, 2/3 puta tjedno.

 

No, njegova kozmetička svojstva tu ne završavaju: ovo eterično ulje također je indicirano za liječenje problema sa zrelijom kožom.

 

Samo nekoliko kapi nakapajte na vatu kako biste odmah vidjeli učinak na sunčane pjege, bore i strije.

 

S druge strane, nikako ga ne smijete koristiti prije izlaganja suncu ili UVA/UVB lampama, jer je eterično ulje limuna fototoksično, što znači da može iritirati kožu ili izazvati pojavu novih mrlja!

 

Zajedno s medom, kamilicom i pivom, limun je jedan od najpoznatijih biljnih spojeva za prirodno posvjetljivanje kose.

 

Međutim, najbolje je ne pretjerivati ​​s dozama kako ne bi došlo do isušivanja kože, a time i vlakana kose, s obzirom da ima i adstringentna svojstva.

 

Stoga je preporučljivo pomiješati ovo eterično ulje s vodom i hidratantnim tvarima, poput šampona bez silikona ili, još bolje, maslinovog ulja, možda kao regeneratora.

(novilist)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO