Ovo je slastičarnica u srcu Pariza u kojoj je moguće probati džinovske kroasane koji su osvojili društvene mreže!

 

DŽINOVSKI-KROASAN_HRANA_JELO_KROASAN_LIFESTYLE_PARIZ_PHILIPPE-CONTICINI

Liberté, egalité bi mogao biti slogan slastičara Philippea Conticinija, koji se posljednjih mjeseci proslavio, nakon višegodišnje karijere, i to na račun društvenih mreža.

 

Naime, odnedavno u srcu Pariza moguće je probati vrhunske, ali džinovske kroasane koje potpisuje upravo ovaj poznati slastičar Philippe Conticini, koji su ovih dana preplavili društvene mreže te postali novi viralni gastro hit.

Iako ovi kroasani nisu jeftini, jer jedan košta 20 eura, od jednog se može najesti cijela porodica, a fotke sa ovim XXL kroasanom ukrašće svačiju pažnju. Svaki kroasan se mora prethodno naručiti, jer se ne prodaju na uobičajen način.

Osim kroasana, u XXL varijanti moguće je naručiti i druge francuske poslastice poput čokoladnog peciva pain au chocolate i pain swiss, no i za njih je potrebna prethodna narudžba. Par dana unaprijed potrebno je izvršiti narudžbu za ove džinovske pekarske proizvode te ih onda preuzeti na pariškoj adresi 42 Rue de l’Annonciation.

 

Trenutno za njih postoji lista čekanja.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...