Jennifer Lawrence nosila je haljinu koja košta 4 miliona dolara

  

JENNIFER-LAWRENC_magazin_moda_glumica_zanimljivosti_haljina

U njujorške avenije, trgove i parkove zaljubila se kao tinejdžerka, kad ju majka ambicioznu 14-godišnjakinju iz Kentuckyja dovela sa sobom u američku metropolu u potrazi za glumačkim agentom koji će preuzeti brigu o njezinim angažmanima i daljnjem razvoju. Od tad je prošlo 18 godina, a 32-godišnja Jennifer Lawrence, djevojka iz priče, danas je jedna od najvećih holivudskih zvijezda i dobitnica Oscara, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 160 miliona dolara.

 

Ovih je dana Jennifer Lawrence privlačila pažnju prolaznika na ulicama New Yorka na snimanju nove marketinške kampanje za modnu kuću Dior čije je glumica zaštitno lice već jedanaest godina. U Diorovoj haljini upisala se u povijest Američke filmske akademije, jer je njena raskošna oprava koju je nosila na dodjeli Oscara 2013. – najskuplja koja se ikad pojavila na crvenom tepihu. Haljinu čija je cijena bila četiri miliona dolara, kreirao je Raf Simons za Christian Dior Haute Couture, a Lawrence je svojedobno otkrila kako ju je isprobala tek ujutro na dan dodjele nagrada.

Glumica, čija je romantična komedija “Cura za sve” prošle sedmice stigla u kinodistribuciju, sa suprugom Cookeom Maroneyjem, 38-godišnjim galeristom i trgovcem umjetninama, te njihovim 17-mjesečnim sinčićem Cyjem živi između New Yorka i Los Angelesa.

Kako je otkrila Cy je ime dobio po američkom slikaru Cyju Twomblyju, čije radove Maroney obožava, a supružnike je u maju 2018. upoznala Jenniferina najbolja prijateljica Laura Simpson, nakon što je glumica prekinula svoju vezu s rediteljem Darrenom Aronofskym. Vjenčali su se u oktobru 2019., a u veljači lanjske godine dobili su sinčića s kojim često zajedno šeću njujorškim ulicama.

(azra)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO